Всеки почитател  на кафето трябва да знае тези важни факти за освежаващата напитка (II част)
Любопитно и забавно

Всеки почитател на кафето трябва да знае тези важни факти за освежаващата напитка (II част)

Специалистите съветват, ако страдате от главоболие или мигрена, задължително да пиете кафе

В първата част ви разкрихме някои важни факти за кафето. Добре е, ако и вие сте сред почитателите на тази освежаваща напитка и започвате деня си с чаша кафе, също да сте наясно с тях.

Както вече стана ясно кафето далеч не е толкова безобидно, колкото мнозина смятат. Въпреки това не може да се отрече, че редовният му прием носи и някои ползи за здравето.

В следващите редове ще ви разкрием някои важни факти за кафето, които е добре да знаете. Ето ги и тях:

кафето
Специалистите съветват, ако страдате от главоболие или мигрена, задължително да пиете кафе

Намалява стреса и депресията
Редовният прием на кафе кара организма да произвежда по-големи количества от хормоните серотонин и допамин. За никого не е тайна, че именно те са отговорни за доброто настроение. Кофеинът, съдържащ се само в кафето пък на свой ред стимулира централната нервна система и по този начин ви предпазва от депресия.

Специалистите са на мнение, че оптималното количество кафе, е 3 чаши дневно

Спестява ви главоболие
Специалистите съветват, ако страдате от главоболие или мигрена, задължително да пиете кафе. Разбира се то далеч не може да замести изцяло болкоуспокояващите. Факт е, че те съдържат всички необходими вещества за борба с различните видове болка. Трябва обаче да знаете, че към тези медикаменти специално се добавя кофеин. Това се дължи на факта, че именно той увеличава ефективността на дадения медикамент с до 40%.

Подпомага процеса на отслабване
Може би звучи невероятно, но кафето наистина подпомага процеса на отслабване. Това се дължи на факта, че кофеинът увеличава хормоналното съдържане на лептин в тялото, а това на свой ред води до загуба на тегло. Доказано е, че хората, които не пият редовно кафе, натрупват много повече наднормено тегло в сравнение с тези, които употребяват редовно освежителната напитка.

Освен това кафето оказва благоприятно влияние върху всички, които практикуват фитнес или се занимават с някакъв вид спорт.

Подобрява паметта
Кафето подобрява значително краткосрочната памет. Въпреки всичко това е от полза, тъй като първичните данни минават именно от там първо, преди да отидат в дългосрочната памет.

След всичко казано до тук трябва да се отбележи, че ако обичате кафе, можете спокойно да се насладите на удоволствието от приема му. Тук обаче трябва да подчертаем, че можете да извлечете полза само от приема на истинско кафе.

Различните видове разтворимо кафе съдържат много малка част истинско кафе, а останалото е различни видове химически добавки, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар