Детоксикация за експресно отслабване (II част)
Здраве

Детоксикация за експресно отслабване (II част)

Полагайте превантивна грижа за здравето си

В първата част на този материал ви запознахме с първия етап от процеса на детоксикация.

Както вече споменахме благодарение на тази детоксикация, можете да се избавите експресно и от няколко от излишните килограми, които сте натрупали през зимния сезон.

В следващите редове ще изброим кои са най-ефикасните плодове и зеленчуци за процеса на детоксикация. Ето ги и тях:

детоксикация
Полагайте превантивна грижа за здравето си

Лимон
Приемът на лимон или вода с лимон, е отличен начин за алкализиране на организма. По този начин ще можете да се предпазите от образуването на гъбични и ракови заболявания. Много добре би било, ако успеете да си наложите правилото да хапвате по един лимон всеки ден. Ако това ви е невъзможно, можете да добавяте прясно изцедения сок от един лимон към водата, която пиете. По този начин не само ще поддържате имунната си система в отлична форма, а и ще подпомогнете работата на стомашно-чревния тракт. Не на последно място ще почистите черния дроб от натрупалия се алкохол и наркотични токсини.

Помело
Този плод е изключително богат на фибри и витамин С. има благоприятен ефект върху нервната система и действа като мощен антидепресант. Има лек слабителен ефект, както и диуретично действие.

Осигурявайте си поне по 1-2 разтоварващи дни в седмицата

Ябълка
Ябълката е отличен начин за набавяне на нужните на организма желязо и антиоксиданти. Тя оказва благоприятно въздействие върху състава на кръвта. Пектинът, съдържащ се в нея действа подмладяващо на целия организъм.

Грейпфрут
Грейпфрутът съдържа богата витаминна композиция и има отлично действие по изхвърлянето на мазнините от организма. Той се препоръчва горещо на хората, страдащи от диабет, тъй като прочиства съдовете и нормализира кръвните процеси.

Цвекло
Цвеклото елиминира възпалителните процеси в червата, подобрява метаболизма и се бори ефективно със запека. Освен това трябва да знаете, че кореновите плодове имат отлично действие върху сърдечносъдовата система и подхранват нервната система.

Зеле
За никого не е тайна, че бялото зеле има мощни диуретични, противовъзпалителни и детоксикиращи свойства. Освен това подпомага значително процеса на отслабване. Зелевият сок помага при атеросклероза, язва и гастрит.

Моркови
Морковите имат мощен противовъзпалителен ефект и стимулират работата на черния дроб и жлъчния мехур. Те оказват благоприятно въздействие върху състоянието на косата и кожата.

Краставица
Този зеленчук е нискокалоричен, но пък за сметка на това е богат на фибри и минерални вещества. Освен това е и с лек диуретичен ефект.

Целина
Целината е незаслужено пренебрегвана, тъй като тя ускорява процеса на изгаряне на мазнините, прочиства кръвта и стимулира храносмилането, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар