Този лек ще държи далеч от вас редица болести
Здраве

Този лек ще държи далеч от вас редица болести

Вземете навреме нужните мерки, за да се радвате по-дълго на здравето си

Ще ви представим лек, за който специалистите по медицина са категорични, че може да държи далеч от вас редица болести.

Със сигурност никой не би искал да се превърне в магнит за болести. Несъмнено старостта е неизбежна и застига всички. Много е важно обаче да можете да я посрещнете с достойнство, избягвайки немалка част от множеството болести.

Оказва се, че отлагането на старостта във времето, не е никак труден процес. Трябва просто да започнете да приемате навреме правилния лек.
Съвременната медицина е постигнала математическа точност в изследването на ефекта на различните медикаменти върху тялото.

болести
Вземете навреме нужните мерки, за да се радвате по-дълго на здравето си

Науката е категорична кои са трите лекарства, които ще ви помогнат да се радвате на живота в зряла възраст, а не да се борите с редица болести. Всеки, който е навършил 50 години, е добре да взима тези медикаменти.

Оказва се, че Аспиринът е истинска панацея. Всеки е наясно с факта, че той предотвратява коагулацията на кръвните клетки и образуването на кръвни съсиреци в съдовете. По този начин предпазва от появата на инсулт и инфаркт, които са сред водещите причини за смъртност в страната ни.

Вслушайте се в тези съвети на медиците и няма да сгрешите!

Това, което мнозина не знаят е, че Аспиринът намалява значително риска от появата на тумори на дебелото черво и смъртността от това заболяване. Специалистите обаче са категорични, че най-добре би било да приемате Aspirin Cardio, тъй като той е по-щадящ за стомашните стени.

Друг много важен медикамент, който трябва да приемат хората, навършили 50-годишна възраст, са АСЕ-инхибиторите. Тези медикаменти забавят активността на ензима АСЕ. По този начин се намалява производството на ангиотензин II. Това на свой ред води до разширяване на кръвоносните съдове, което пък води до понижаване на нивата на кръвното налягане.

Когато кръвното налягане е в нормални граници, работата на сърцето по изпомпване на кръвта, е значително улеснена. Разбира се това несъмнено води до подобряване на сърдечната функция. В допълнение се забавя и прогресията на бъбречните заболявания, дължащи се на високото кръвно налягане или на диабет. АСЕ-инхибиторите обаче задължително трябва да ви бъдат предписани от медици в зависимост от вашите индивидуални нужди.

Третият вид медикаменти, които ще държат далеч от вас редица болести с напредването на възрастта, са статините. Те са натоварени със задачата да намалят синтеза на холестерол в черния дроб. Дори холестеролът ви да е в нормални граници, е препоръчително да приемате тези медикаменти, ако сте над 50-годишна възраст.

Това важи с особена сила за случаите, в които страдате от лоша наследственост, хипертония, наднормено тегло и диабет, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар