Внимание! Тези сигнали са знак за наличието на автоимунно заболяване
Здраве

Внимание! Тези сигнали са знак за наличието на автоимунно заболяване

Обезателно посетете лекарския кабинет, без да отлагате във времето

Както вече многократно сме посочвали, организмът подава множество сигнали при наличието на някакъв проблем. Много е важно обаче те да бъдат разчетени навреме.

В следващите редове ще ви разкрием някои сигнали, които не трябва да пренебрегвате с лека ръка. В нередки случаи, те са знак за наличието на автоимунно заболяване.

Този вид заболявания, са група заболявания, характеризиращи се с хиперактивност на имунната система. Това означава, че тя се разрушава сама и унищожава здравите тъкани и клетки в собствения си организъм. Автоимунните заболявания пряко засягат и други органи като щитовидна жлеза, бял дроб и др.

автоимунно заболяване
Обезателно посетете лекарския кабинет, без да отлагате във времето

Ето кои са основните сигнали, които алармират за наличието на автоимунно заболяване:

Болки в тялото
Ако мускулите и ставите по тялото ви болят, без да сте извършвали каквато и да било дейност, това не е за подценяване. Наличието на такива болки може да е сигнал за автоимунно заболяване като фибромиалгия или ревматоиден артрит.

Кожни проблеми
Те са един от най-честите сигнали за наличие на автоимунно заболяване. Понякога могат да се изразяват в наличието на лишеи, екземи, обриви, много суха кожа или силен сърбеж.

Научете се да разпознавате сигналите на тялото ви

Отслабване
Рязката загуба на тегло също е сред сигналите за наличието на автоимунно заболяване. Общите автоимунни болести, които могат да се превърнат в причина за загуба на тегло, са целиакия, възпаление на червата и болест на Грейвс.

Изтръпвания и схващания
Ако често се появява скованост в ръцете и краката, това е в резултат на хиперфункция в отговор на антитела в организма. Не губете време и посетете специалист, който да ви постави правилната диагноза и да започнете незабавно лечение.

Умора
Ако страдате от постоянна умора и загуба на енергия, а в допълнение наддавате и на тегло, то това може да е в резултат на наличието на хепатит или цьолиакия. Това важи с особена сила в случаите, в които постоянната умора ви мъчи повече от няколко месеца, без оглед на това, че диетата ви изобилства от пресни и пълнозърнести храни, и приемате достатъчно количество вода.

Храносмилателни проблеми
Ако често пъти ви измъчват храносмилателни проблеми, които рецидивират, а в същото време не ги лекувате, е време да посетите лекарския кабинет. Не е изключено да страдате от възпалително чревно заболяване, което всява хаос в организма ви.

Косопад
Несъмнено внезапната загуба на коса би притеснило всеки. Тя определено е сред сигналите, които трябва да ви притесняват. Те може да са знак за наличието на проблеми с щитовидната жлеза, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар