Ендокринолозите препоръчват горещо страдащите от диабет да приемат този зеленчук. Ето защо!
Здраве

Ендокринолозите препоръчват горещо страдащите от диабет да приемат този зеленчук. Ето защо!

Дори ще ви помогне да отслабнете

Специалистите препоръчват горещо на хората, страдащи от диабет да наблегнат на приема на този зеленчук и това не е никак случайно.

Всеки е наясно, че сред основните причини, водещи до диабет е метаболитното разстройство. Това означава, че тялото ви не абсорбира глюкозата в точните количества. Поради тази причина е от особена важност, страдащите от диабет да се хранят правилно.

Никак не е изненадващ фактът, че напоследък хората, страдащи от диабет все по-често си задават въпроса кои храни могат да консумират, без това да доведе до проблеми. Истината е, че хората с диабет могат да консумират наистина доста разнообразни продукти. Те обаче трябва да се научат да заменят любимите си храни с аналози.

диабет
Дори ще ви помогне да отслабнете

За да поддържате нормално ниво на кръвната захар, което предотвратява усложненията, трябва да забравите за някои продукти. Истината е, че те са опасни за метаболизма на пациенти със захарен диабет.

Много е важно да поддържате нивата на кръвната захар в норма

Така например за всички хора с диабет е ясно, че трябва да забравят за захарта, сладкишите, сладоледите, шоколада, мазните млечни продукти, месните бульони, алкохолните напитки и тестените изделия. Може би на пръв поглед звучи стряскащо, но това е основата на здравословното хранене.

Строга забрана трябва да се наложи и за продукти, съдържащи свинско месо като колбаси и кренвирши например. Освен това трябва да забравите за белия ориз, сладкишите и тортите с крем, както и за сладките плодове като грозде, смокини, банани и др.

Не злоупотребявайте с печени, варени или задушени храни. За предпочитане е да консумирате растителните продукти в сурово състояние. По този начин ще извлечете максимална полза от тях.

Заложете на консумацията на пресни зеленчуци, овесени ядки, зеленчукови супи и прясно изцедени сокове. Сред плодовете е за предпочитане да дадете предимство на сливи, круши, череши, портокали и лимони.

Като продукт номер едно за диабетиците обаче, несъмнено се сочи краставицата. За никого не е тайна, че тя съдържа 97% вода. Този зеленчук е изключително полезен заради богатото съдържание на каротин, натрий, магнезий, фосфор, желязо и витамини B.

За никого не е тайна, че често пъти диабетът е придружен със затлъстяване. Краставицата е зеленчукът, който ще ви помогне в борбата с наднорменото тегло. Това се дължи на факта, че е с ниско съдържание на калории, а в същото време има леко слабително действие.

Съветът на диетолозите е да си осигурите 1-2 разтоварващи дни в седмицата, в които да изяждате по 2 килограма краставици. В същото време обаче е нужно да избягвате физическото натоварване, за да не получите хипогликемия, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар