Ето как да излекувате щитовидната жлеза
Здраве

Ето как да излекувате щитовидната жлеза

Ще решите още редица здравословни проблеми

Не са никак малко хората, които страдат от проблеми с щитовидната жлеза.

В следващите редове ще ви разкрием няколко упражнения, благодарение на които ще успеете да разрешите до голяма степен проблемите с щитовидната жлеза.

Добре е да сте наясно с факта, че проблемите с щитовидната жлеза обикновено се предават по наследство. Ако страдате от хипотиреоидизъм, със сигурност ще забележите симптоми като загуба на коса и не само, чест запек, потиснато настроение и дори депресия.

щитовидната жлеза
Ще решите още редица здравословни проблеми

Видни ендокринолози твърдят, че ако практикувате специални асани, които да добавите към стандартното лечение на щитовидната жлеза, със сигурност ще се почувствате много по-добре.

Запознайте се с ефектните упражнения за лечение на щитовидната жлеза:
Тази специална асана подобрява значително функцията на щитовидната жлеза, както и на половите жлези. Освен това тя е много полезна за гръбначния стълб и ако страдате от някакви нарушения в пикочно-половата система.

Те ще ви помогнат за решаването на още редица проблеми

За да извлечете максимална полза от това упражнение, е необходимо да го направите правилно. За целта ще е нужно да коленичите. Краката ви до коленете трябва да образуват права линия, която сключва прав ъгъл с крайниците ви от коленете до глезените. След това извийте гърба назад като започнете от кръста. В същото време не трябва да помръдвате таза и краката. След като се почувствате готови, можете да извиете гърба още малко и да се опитате да докоснете петите си с ръце. Отпуснете главата надолу и останете в това положение в продължение на половин минута като се стараете да дишате равномерно.

Матсаяна
Тази позиция от йогата ще ви помогне да активирате не само щитовидната, а и паращитовидната жлеза, както и цялата ендокринна система.
Нужно е да легнете на пода по гръб със свити колене. Стъпалата ви трябва да са поставени на пода.

Вдишайте и повдигнете леко таза си от поза като същевременно плъзнете дланите под задните си части. След това отпуснете задните си части върху дланите и не забравяйте да приберете лактите и предмишниците максимално близо до двете страни на торса.

Притиснете предмишниците и лактите плътно към пода като в същото време поемете дълбоко въздух. След това притиснете лопатките към гърба и докато вдишвате, повдигнете горната част на торс и глава от пода.

Накрая отпуснете бавно главата си обратно на пода. По време на упражнението трябва минимална част от тежестта да пада върху главата ви. По този начин ще избегнете наранявания на врата. Останете в това положение между 15 и 30 секунди в зависимост от възможностите ви, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар