Задължително прочетете това, ако обичате да спите по корем
Здраве

Задължително прочетете това, ако обичате да спите по корем

Бъдете особено внимателни при подбора на поза за сън

Не са никак малко хората, на които любимата поза за сън, е спането по корем.

Истината е, че тя вероятно им се струва много удобна, но пък в същото време не си дават сметка каква опасност крие спането по корем.

Оказва се, че спането по корем наистина може да бъде много опасно. За никого не е тайна, че сънят е начин за възстановяване на силите. Позата, в която спите е от огромно значение за качествения сън и цялостния релакс.

корем
Бъдете особено внимателни при подбора на поза за сън

Според специалистите не малка част от позите, са доста опасни. Поради тази причина би било най-добре, ако се откажете от тях и то завинаги. В противен случай рискувате да си навлечете редица здравословни проблеми.

Ето какви опасности крие всяка една от позите за спане:

Зародиш
Скорошно проучване потвърди, че спането в поза зародиш, е едно от най-опасните. Присвиването на коленете към гърдите е причина за появата на болка в раменете и гърба. Подобна позиция на тялото предизвиква доста сериозно напрежение върху ставите. Ако и вие спите в тази поза, то несъмнено имате проблеми с дишането по време на сън. Това означава, че лишавате мозъка от нужното количество кислород, което може да се окаже пагубно.

Бъдете особено внимателни при избора на поза за сън

На една страна
Според британски учени, спането на дясната страна е изключително вредно за здравето, тъй като предизвиква сериозни храносмилателни проблеми. Учените аргументират това си твърдение с факта, че от дясната страна са разположени важни за храносмилането органи като черния дроб и жлъчния мехур.

Същевременно спането на лявата страна подпомага изхвърлянето на токсините от тялото. По този начин подобрявате значително работата на сърцето, функцията на лимфната система и сваляте напрежението от врата и мускулите.

Мнозина твърдят, че е много полезно бременните жени да спят на лявата страна, тъй като по този начин гарантират оптимално кръвообращение на плода.

По корем
Според медиците спането по корем, е една от най-вредните за здравето пози. По този начин напрягате сериозно мускулите на врата и вредите на гръбначния стълб. Добре е да избягвате тази поза, тъй като в противен случай рискувате да се събудите с усещане за скованост и болки в раменете. Освен това тя нарушава кръвообращението. Това означава, че след събуждане може да ви измъчва сериозно главоболие и да сте унили.

Факт е, че спейки по корем, лишавате лицевите си тъкани от достатъчно кислород. В резултат на това, не се изненадвайте, когато сутрин се събуждате с торбички под очите.

Най-опасно е спането по корем при хората в по-напреднала възраст, тъй като може да доведе до инсулт или инфаркт. В тази поза затруднявате нормалното функциониране на белите дробове. Така променяте в лоша посока и работата на вътрешните органи, пише Блиц.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар