Задължително изхвърлете този продукт от менюто си, ако поне веднъж в живота си сте получавали хипертонична криза
Здраве

Задължително изхвърлете този продукт от менюто си, ако поне веднъж в живота си сте получавали хипертонична криза

Вредите от него могат да са доста сериозни

Здравните специалисти са категорични, че задължително трябва да изхвърлите този продукт от менюто си, ако до момента имате регистрирана поне една хипертонична криза.

За никого не е тайна, че сърдечносъдовите заболявания, са сред водещите причини за смъртност. Освен това страната ни се нарежда на една от челните позиции по този показател.
В този ред на мисли никак не е изненадващо, че все повече медици обръщат сериозно внимание на този проблем.

хипертонична криза
Вредите от него могат да са доста сериозни

Може би си давате сметка, че ако имате регистрирана поне една хипертонична криза, то проблемът никак не е за пренебрегване, дори напротив. Това означава, че трябва да заострите много сериозно вниманието си, фокусирайки се върху здравето ви.

Един от основните проблеми, които могат да се превърнат в причина за хипертонична криза, е затлъстяването. До него разбира се, се нарежда и високото кръвно налягане. Всичко това води до сериозни последствия за здравето, които понякога са пагубни.

Здравните специалисти обаче са категорични, че ако имате регистрирана хипертонична криза, трябва задължително да изхвърлите от менюто си фруктозата.
Тя представлява монозахарид, който се открива не само при пресните плодове, а и при сушените. Присъства в меда, както и във вид на подсладител в редица газирани напитки.

Бъдете особено внимателни при подбора на менюто си

Фруктозата е полезна само в случай, че се използва под формата на консумация на пресни плодове и зеленчуци. Ако обаче залагате на приема на подсладени ястия и напитки със съмнителен произход, то няма как да очаквате да не си създадете сериозни здравословни проблеми.

В малки дози фруктозата е полезна за диабетици и хора с наднормено тегло. Тя е един от продуктите, които могат да се откроят с ниско калорийно съдържание – само 399 калории в 100 грама. Освен всичко друго ще намали значително нивото на умора и ще ви даде нов енергиен заряд.

За съжаление обаче полезните свойства на фруктозата се изчерпват дотук. Време е да ви запознаем и с вредите, които нанася върху организма ви.

Приета в големи количества, фруктозата може да бъде доста опасна. Тя може да се превърне в причина за затлъстяване, тъй като се обработва по-трудно от глюкозата в сравними дози. Учените са открили тясна връзка между богатата фруктозна диета, повишени нива на кръвната захар и високо кръвно налягане.

Освен това фруктозата се явява като сериозен проблем, възпрепятстващ производството на важни хормони, каквито са лептинът и инсулинът. Излишно е да споменаваме, че те са от изключителна важност за енергийния баланс, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар