Домашен лек срещу остеопороза
Здраве

Домашен лек срещу остеопороза

Може да се използва и като превенция срещу болестта

Поради липса на достатъчно количество калций в организма с напредването на възрастта се стига до остеопороза.

Именно това е една от най-често срещаните причини за трудното зарастване на счупена кост. Специалистите съветват хората в по-напреднала възраст да се предпазят от коварната остеопороза като приемат редовно калций. Най-добре е да си го набавяте чрез храната.

Освен приема на обичайните храни, богати на калций, можете да се доверите и на рецептата за изключително ценна хранителна добавка, която можете да използвате при счупване на костите. Можете да използвате този еликсир и като превенция срещу остеопороза.

остеопороза
Може да се използва и като превенция срещу болестта

Ето от какво се нуждаете, за да си го приготвите у дома:
В голям стъклен съд (бихте могли да използвате трилитров буркан) сложете 20 яйца. Те трябва да се сложат в буркана заедно с черупките, без да се чупят. Много е важно да сте сигурни, че яйцата са пресни. За целта най-добре би било да си ги набавите от домашни кокошки. Разбира се, ако вие не отглеждате такива, винаги можете да помолите съсед или пък някой познат да ви продаде домашни яйца.

Преди да наредите пресните домашни яйца в буркана, е нужно да измиете старателно черупките им. След това ги залейте с нужното количество прясно изцеден лимонов сок. Той трябва да ги покрие напълно. Покрийте съда с хартиена кърпа и го оставете да престои на тъмно 15-20 дни. Ако е нужно може да остане и малко по-дълго време. Целта е да се разтворят напълно черупките на всички яйца в буркана.

Можете да използвате този цяр и като превенция срещу болестта

След като това се случи вземете буркана и разбъркайте. Отстранете останалите ципи от яйцата. Към получената смес добавете и половин литър ракия. Разбъркайте добре. След това пресипете сместа в подходящо стъклено шише и я съхранявайте в хладилника.

Всеки ден трябва да приемате от този еликсир срещу остеопороза. Това трябва да става три пъти на ден, половин час преди хранене. Имайте предвид, че не можете да използвате този лек за остеопороза, ако страдате от гастрит, язва или пък сте алергични към някоя от съставките му.

Ако страдате и от друго заболяване, най-добре би било да се консултирате с лекар, преди да го приложите. В противен случай рискувате да си създадете сериозен проблем.

За да имате здрави кости, е нужно да се отнасяте доста отговорно към храната, която консумирате. В нея задължително трябва да присъстват някои основни компоненти като калций, фосфор и витамин Д.
Те са също толкова важни, колкото генетичните фактори и физическите упражнения.
Калцият е от огромно значение за изглаждането на здрави кости в юношеска и младежка възраст, пише hranazarazmisul.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар