Смес от сушени плодове за здраво сърце
Здраве

Смес от сушени плодове за здраво сърце

Ще усетите значително подобрение

Предвид забързаното ежедневие, в което живеем и високите нива на стрес, може би са малцина хората, които могат да се похвалят със здраво сърце.

Някои микроелементи са изключително полезни за сърдечния мускул. В този ред на мисли всички онези, които се оплакват от скокове в кръвното налягане и страдат от вродени или придобити сърдечни проблеми, трябва да включат тези продукти в диетата си в изобилие.

Специалистите твърдят, че сушените плодове са най-добрият избор за здраво сърце. Освен калий, те съдържат изключително полезни витамини и различни вещества.
Мнозина използват сушените плодове като добавка към различни десерти и сладкиши. Това обаче е голяма грешка.

сърце
Ще усетите значително подобрение

При всяко топлинно третиране, сушените плодове губят голяма част от полезните си вещества и свойства. Поради тази причина ви съветваме да изберете подходящите съставки и да си приготвите еликсир, който несъмнено ще укрепи вашето сърце.

Смес от сушени плодове за здраво сърце
Преди да ви разкрием точните пропорции на тази смес от сушени плодове, гарантираща здравето на вашето сърце, бихме искали да обясним защо лекарите препоръчват точно тях.

Така например сушените кайсии са изключително полезни за кръвоносните съдове, тъй като съдържат високо ниво на калий. С тяхна помощ можете да предотвратите появата на атеросклероза или хипертония. В случай, че вече страдате от някой от тези здравословни проблеми, те ще ви помогнат да ги облекчите значително.
Как действат сушените кайсии? Те нормализират налягането и убиват вредните бактерии.

Всеки един от тези плодове допринася за доброто здраве на този жизненоважен орган

Стафидите пък на свой ред оказват благоприятно влияние върху състоянието на белите дробове, съдовете и бронхите.
Фурмите са изключително ценни при наличието на тромбоза или венозна недостатъчност.

Съчетанието от шипка и синя слива пък е в състояние да изцери редица заболявания, в това число проблеми с кръвообращението и вазодилатация.
Що се отнася до ядките, едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че понижават нивата на лошия холестерол и дават енергия на тялото.
Сусамът пък предотвратява атеросклеротичните лезии и дава тонус на сърдечния мускул.

Често пъти сместа от мед и лимон се използва за подобряване на кръвообращението и рестарт на сърцето.

Ето какви продукти са ви нужни, за да си приготвите домашния еликсир за здраво сърце:
50 гр. глог
250 мл. зехтин
100 гр. бадеми
250 гр. мед
50 гр. шипка
100 гр. кашу
3 лимона
4 сушени смокини
50 гр. сусамови семена
100 гр. сушени сини сливи
100 гр. орехи
100 гр. сушени кайсии
100 гр. стафиди

Сложете всички продукти в блендер, смелете и сложете в буркани. Оставете ги да престоят за 10 дни на тъмно. Приемайте от този еликсир по 1 с.л. веднъж дневно, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар