Тази комбинация ще забави процеса на стареене с 5-10 години
За красотата

Тази комбинация ще забави процеса на стареене с 5-10 години

Витамин върши чудеса за кожата и косата

Едва ли има човек, който не би искал да забави процеса на стареене.

Истината е, че това не е мечта, която не може да бъде осъществена. В този материал ще ви разкрием вълшебна комбинация, която гарантирано ще забави процеса на стареене.

Става въпрос за витамин, който специалистите горещо препоръчват да се приема редовно от представителките на нежния пол. Той принадлежи към витамините от репродуктивната система и поради тази причина е от изключителна полза за дамите.
Той е толкова мощен, че без него лечението на което и да било гинекологично заболяване, не е пълно.

стареене
Витамин върши чудеса за кожата и косата

Витамин Е играе изключително важна роля за развитието на яйцеклетката. В случай, че жената е бременна, той е от ключово значение за развитието на плода. Мнозина специалисти твърдят, че именно той е отговорен за женствеността. Когато в организма ви има достатъчно количество витамин Е, всяка дама се чувства здрава, жизнена и красива.

Витамин Е, е истински еликсир за дамите

И нека отново да се върнем на темата за забавянето на процеса на стареене. Доказано е, че витамин Е забавя значително процеса на поява на бръчки. Той хидратира и подхранва кожата отвътре. Учените твърдят, че ако го приемате редовно и най-вече в правилните дози, бихте могли да забавите значително процеса на стареене – с между 5 и 10 години.

Този витамин е отличен антиоксидант и предпазва клетките от окисляване. Освен това той предотвратява развитието на злокачествени процеси в организма, които водят до образуването на тумори.

Недостигът на този витамин прави клетките по-податливи на токсините, което ги разрушава, а това на свой ред води до отслабване на имунната система.
Основната активна субстанция във витамин Е, се нарича токоферол. Ту предотвратява образуването на канцерогени и премахва токсините. Освен това нормализира хормоните и участва в тъканната регенерация.

Витамин Е се съдържа в следните продукти (изброени са в низходящ ред):
– Пшеничен зародиш
– Соево масло
– Памучно масло
– Слънчогледово масло
– Бадемово масло
– Лешник
– Царевица
– Ленено масло
– Орехи
– Соя
– Кокос
– Зехтин
– Елда
– Пшеница
– Кашу
– Сушени кайсии
– Ръж
– Морски зърнастец
– Боб
– Дива роза
– Овесен булгур
– Грах и др.

Вероятно вече сте забелязали, че той се съдържа в достатъчно количество в редица храни, но преобладаваща част от тях са мазни. Дамите, които често пъти спазват диета страдат от недостиг на този витамин, тъй като обикновено мазнините се изхвърлят от менюто в тези случаи, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар