Тези признаци алармират, че задържате течности
Здраве

Тези признаци алармират, че задържате течности

Не пренебрегвайте този проблем

Ако не сте наясно със симптомите, които издават, че задържате течности, можете да ги научите в следващите редове.

Много е важно да умеете да разпознавате навреме знаците, които алармират, че задържате течности.
Това състояние е познато още като едема. То може да е с патологичен или с непатологичен произход. Обикновено се причинява от прекомерното натрупване на течности в тъканите.

задържате течности
Не пренебрегвайте този проблем

Ако състоянието е патологично, в повечето случаи то е породено от проблеми в кръвообращението, нарушения във функциите на черния дроб или бъбреците, или пък застойна сърдечна дейност.

Когато задържате течности поради непатологични причини се смята, че то се дължи на разширяването на вените в резултат на по-високата температура на въздуха.

Ето как да разберете дали задържате течности:

Подути глезени
Едемата прави глезените ви още по-подути. От ставането ви сутринта до вечерта, докато си легнете, те отичат още повече.

Отоци по долните крайници
Долните крайници са първите, които реагират при задържане на течности. Поради тази причина е добре да им обръщате особено внимание, особено на ходилата си. Нарушеният пренос на течности в организма несъмнено ще доведе до усещане за умора и тежест в краката.

Този проблем в никакъв случай не трябва да се омаловажава

Крампи в краката
Ако обърнете по-сериозно внимание на краката си, ще забележите наличието на оток. Колкото и странно да ви звучи, някои хора приемат това състояние за нормално и не му обръщат необходимото внимание. А други пък изобщо не забелязват наличието на отоци.
Един от знаците, че задържате течности, са честите крампи на краката. Обикновено те са придружени с усещане за слабост.

Подуване на лицето
Обикновено хората, които задържат течности, страдат от подуване на лицето. То е най-силно осезаемо в областта на скулите и клепачите. Сутрин, когато се погледнете в огледалото, ще установите, че те са увеличили леко обема си. Ако пък задържането на течности е в доста напреднала фаза, то тези подувания ще са още по-осезаеми.

Подут корем
Другата част, която е сред засегнатите от задържането на течности, е коремът. Някои хора го бъркат с напълняване, а в действителност става въпрос за подуване в резултат на задържане на течности.

Както вече споменахме, смятайки, че напълняват, те се подлагат на изключително строги диети с надеждата да решат този проблем. Те вярват, че подуването на корема им се дължи на натрупването на мазнини в областта на талията. Реално обаче този проблем е в резултат на сериозни проблеми в отделителната система.

Ако забележите някой от тези признаци, най-добре е да посетите лекарския кабинет, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар