Ето как да се избавите бързо и лесно от целулита
За красотата

Ето как да се избавите бързо и лесно от целулита

Освен естетически проблем, той представлява и доста сериозен здравословен проблем

Едва ли има жена, която да не си мечтае за бърз и лесен метод, гарантиращ избавяне от целулита.

Всъщност целулитът не е само естетически проблем, който засяга естествената женска красота.

До целулита се стига в резултат на натрупване на мастни подкожни образувания. От тях пък се формират малки възелчета, които изглеждат като ситни вълнички по повърхността на кожата. Най-често се появява в зоната на бедрата и задните части. В нередки случаи обаче той се натрупва по корема и ръцете.

целулита
Освен естетически проблем, той представлява и доста сериозен здравословен проблем

Обикновено появата на целулита се свързва с наличието на хормонални проблеми, напълняване, както и нездравословен начин на живот.
При все, че целулитът представлява сериозна заплаха за здравето, мнозина гледат на него само като на козметичен дефект. Именно това е и основната причина, поради която полагат усилия да се избавят от него.

Определено целулитът създава сериозно неудобство при носенето на определен тип облекло. Освен това наличието му понякога е индикатор за прекомерно натрупване на токсини в кръвта или пък за проблеми с лимфната система. Всичко това идва да рече, че е много важно да му обърнете внимание и то още в начален стадий.

Целулитът не е само естетически проблем

Един от най-ефективните начини за борба с целулита, е ябълковият оцет. Не може да не подчертаем, че той има мощни диуретични и пречистващи свойства. Те се справят повече от оре с възпалението, което често пъти води до влошаване на вида на целулита.

В допълнение към алкалните свойства на ябълковия оцет, трябва да посочим, че той стимулира извеждането на токсини от организма и подобрява състоянието на кожата.

За приготвянето на вълшебна напитка за справяне с целулита, са ви нужни следните продукти:
1 с.л. (10 мл.) натурален ябълков оцет
250 мл. вода

Водата се загрява леко и към нея се добавя супената лъжица натурален ябълков оцет. След това отдръпнете сместа от котлона и я оставете да се охлади до температура, която ви е поносима за прием. Изпийте получената смес на празен стомах. Това трябва да се случва задължително сутрин, след събуждане.

Прилагайте тази процедура, колкото е необходимо. Още след първите 3-4 седмици от стартирането на този курс за премахване на целулита, резултатите вече ще са забележими и с просто око.

Разбира се освен приложението на този метод за премахване на неприятните подкожни мазнини, би било добре да увеличите физическата си активност. Не пренебрегвайте и начина на живот, както и храненето. Ако се храните нездравословно, то всички тези усилия, ще отидат напразно, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар