Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 4
Взаимоотношения Лична драма

Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 4

За живота ми с Йордан и как загубих отново една голяма любов след като останах на улицата … Продължение… част 4

Работата по къщата

Работата, обаче, не върви. Без пари нищо не става. Попита ме дали мога да взема пари назаем, пък той ще ми ги върне, ако продаде имот или ще се считат за наем 1 година. („Това че сме любовници е друг въпрос, сметките ни трябва да са чисти!“ – това го повтаряше много пъти). O.K. Винаги съм изпълнявала неговите желания – каквото каже, това ставаше! Така реших да взема заем, за да направим третия етаж или поне 2 стаи и баня и да мога да доведа децата при мен. Те още живееха при Тишо, а аз – ту при тях, ту при Йордан. Попитах го колко пари иска, той каза 1000 лв. Така започнах да звъня на приятели и да питам кой може да ми даде пари назаем. Милата ми приятелка Мария ми се притече на помощ и ми даде тези пари.

Любов
Любов

На 18 април му дадох парите и той излезе да купува плочки за банята. На мен ми беше лошо. Цял ден повръщах и до вечерта вече губех съзнание. Така влязох в Пирогов – сърдечна реанимация с диагноза „Кетоацидоза”!. Пак “прескочих трапа” – не ме искат на “оня свят”, явно още мъка има да тегля на тоя!

Вечното безпаричие

Васил и Добрин бяха измазали малката стая, платихме им 150 лв. И те повече не дойдоха. Като излязох от Пирогов (22 април, петък) имаше други майстори – единият мажеше голямата стая, а другият правеше банята. Аз нямах пари да си платя телефона, а Йордан каза, че всичко е похарчил. Това беше доста неприятна констатация за мен – за 5 дни похарчил 1000 лв., а има още толкова много работа! На всичкото отгоре ми се развика по някакъв дребен повод и аз се ядосах – млъкнах и излязох.

Отидох при Цвети. Тогава плаках за първи път! Господи! Пак ли попаднах на някой, който ще използва добрината ми и саможертвата ми! Но, все пак не вярвах, че той беше такъв! Просто имаше голям инат и за да се покаже мъж, демонстрираше пренебрежение. Така започнах да свиквам и с характера му, като се стараех да му показвам, все пак, когато ме наранява повече отколкото мога да понеса.

Започвам да се сблъсквам с характера му

След това ми боледуване, Йордан проявяваше някаква своеобразна загриженост към мен и ми даваше наставления със заповеднически тон, нетърпящ възражения. Беше ми разказвал за неговия лекар — Митков, че е много добър и от всичко разбирал. Ако не е бил той да го излекува, сега да го няма вече. Определихме си среща пред кабинета му и така се запознах с него. Отидох най-вече заради виенето на свят. Ходех по улиците, ставаше ми лошо и губех равновесие. Митков каза, че според него имам шипове. Написа ми рецепта и ми показа масаж. След това отидохме в заведението. Говорихме за мен и за Йордан. Той се радвал, че приятелят му е добре. Да не обръщам внимание на нервните му изблици, защото иначе не е лош:

Йордан има много труден характер, трябва много да го обичаш, за да го изтърпиш!

– Да – казвам – но той знае, че го обичам и прави с мен каквото си поиска!

Тогава Митков се обърна към Йордан:

– Ей, внимавай с тази жена! Тя е находка! И не се прави на идиот, чуваш ли?

Йордан минаваше покрай масата ни, погледна към нас, усмихна се и каза: – Добре, добре!

Продължение…

МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ ЧАСТИ, КАТО ПОСЛЕДВАТЕ ЛИНКОВЕТЕ:

ЧАСТ 1  ЧАСТ 2  ЧАСТ 3  ЧАСТ 4  ЧАСТ 5  ЧАСТ 6  ЧАСТ 7  ЧАСТ 8  ЧАСТ 9  ЧАСТ 10  ЧАСТ 11  ЧАСТ 12  ЧАСТ 13  ЧАСТ 14  ЧАСТ 15  ЧАСТ 16  ЧАСТ 17  ЧАСТ 18

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар