С тези домашни средства ще се избавите от обривите и неприятния сърбеж, които се появяват след бръснене (II част)
За красотата

С тези домашни средства ще се избавите от обривите и неприятния сърбеж, които се появяват след бръснене (II част)

Ще останете приятно изненадани от светкавичния ефект на тези естествени продукти

В първата част ви запознахме с някои от най-добрите домашни средства, благодарение на които можете да се справите с обривите и неприятния сърбеж, които се появяват след бръснене.

В следващите редове ще ви разкрием и останалата част от домашните средства, с които бихте могли да туширате бързо обривите и неприятния сърбеж. Ето ги и тях:

Аспирин
Можете бързо и лесно да се справите с появилите се обриви и неприятния сърбеж като използвате аспирин. Прилагайки го върху засегнатата област, той ще подейства като противовъзпалително средство. По този начин ще намали значително усещането за болка, парене, раздразнение и сърбеж след бръснене

сърбеж
Ще останете приятно изненадани от светкавичния ефект на тези естествени продукти

Трябва само да разтворите 2-3 таблетки аспирин в малко вода, за да получите паста. Нанесете я върху раздразнената зона и оставете да подейства десетина минути. След това измийте с топла вода. Не бива да прилагате този метод, ако имате твърде чувствителна кожа.

Ябълков оцет
Благодарение на съдържащия се в него антимикробен агент, ще успеете да се избавите от микробите и бактериите. Това означава, че ще успокоите бързо получилите се зачервявания и ще се избавите от неприятния сърбеж.
Киселинността му ще намали нивото на рН на вашата кожа и ще я направи по-гладка, премахвайки неприятните зачервявания.

Преди да го нанесете върху засегнатата зона, разтворете ябълковия оцет с вода. След това го нанесете с помощта на памучен тампон и го оставете да изсъхне за няколко минути. Накрая изплакнете. Имайте предвид, че ако кожата ви е склонна към алергии, оцетната киселина може да предизвика дразнене.

Можете да се справите бързо и лесно с това състоявие с помощта на натурални средства

Леден компрес
Прилагането на леден компрес е един от най-лесните и ефективни методи за справяне с раздразнената кожа. Редица изследвания, проведени от Университета в Рочестър показват, че студената терапия понижава температурата на кожата и по този начин намалява нервната активност. Казано с други думи, студеният компрес е вашето спасение за незабавно облекчаване на зачервяването и неприятния сърбеж.

Краставица
Този зеленчук не само е пълен с витамини, а и с много вода. Това го превръща в един от най-добрите естествени овлажнители за раздразнената кожа. Освен това краставицата има и силен противовъзпалителен ефект.

Нанесете върху засегнатото място прясно нарязана краставица и я оставете да подейства 15 минути. Ще се изненадате колко бързо ще тушира обривите и зачервяването. Най-добре би било да използвате студена краставица от хладилника, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар