Експерти разкриха как да контролирате лесно нивата на кръвната захар
Здраве

Експерти разкриха как да контролирате лесно нивата на кръвната захар

Много е важно да съумявате да я поддържате в добри граници

Всички, страдащи от диабет са наясно с факта, че контролът на нивото на кръвната захар, е изключително важен.

Ако поддържате кръвната захар в добри граници, ще избегнете допълнителните усложнения, които съпътстват това заболяване при незадоволителен контрол.
Неслучайно наричат диабета „тихият убиец“. Това заболяване може да съсипе всичките ви органи. Най-лошото е, че няма да разберете по какъвто и да било начин, че се случва нещо нередно, преди да е станало твърде късно.

кръвната захар
Много е важно да съумявате да я поддържате в добри граници

То може да ви удари не само в сърцето, зрението, бъбреците, нервната система, крайниците, а и къде ли още не.
В този ред на мисли, експерти от университета в Торонто са разкрили, че ежедневният прием на 75 грама от само един продукт, може да стабилизира нивата на кръвната захар. Това се отнася най-вече за хората, страдащи от диабет тип 2.

Освен това приемът на този продукт ще ви помогне да намалите и нивото на лошия холестерол, както и нивата на АРО-В протеин, който се свързва с редица сърдечни заболявания.

Изследователите са стигнали до извода, че е достатъчно да консумирате само по 75 грама дневно смесени ядки. Това означава, че в микса, трябва да влизат равни количества бадеми, кашу и орехи. Тази комбинация е изключително полезна за организма. Тя може да се прилага дори и от здрави хора.

Поддържането на добро ниво на кръвната захар държи усложненията далеч от вас

Екипът от учени от университета в Торонто разкриват, че са провели изследването сред 117 човека, страдащи от диабет тип 2.
Участниците в изследването, са били разделени на три групи. Едните от тях, са получавали всеки ден смесени ядки. На другите пък са били поднасяни по три пъти на ден пълнозърнести мъфини. На третата група е била предоставяна по половин порция и от двете храни.

Експериментът е бил с продължителност три месеца. В продължение на две седмици участниците в него, са били подложени на редица изследвания. Те са показали недвусмислено, че групата, която е консумирала по 75 грама дневно микс от трите вида ядки, е поддържала кръвната захар в най-добри граници.

Съществува и още един начин, за понижаване на кръвната захар, доказал своята полза във времето.
Трябва само да си приготвите вкусно смути, което да съдържа няколко задължителни компонента.

Продуктите, които са ви нужни за приготвянето му, са следните:
1 зелена ябълка
3 листа от спанак
2 листа от целина
3 моркова

Измийте всички плодове и зеленчуци. Обелете кората на ябълката и отстранете семената й. след това я добавете в блендера и я разбийте заедно с останалите продукти, посочени по-горе.
Когато поучите еднородна смес, пресипете в чаша и изпийте вкусното и здравословно смути.

То трябва задължително да се приема сутрин на празен стомах, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар