Свалете високото кръвно с натурални продукти
Здраве

Свалете високото кръвно с натурални продукти

Добре е да спазвате и някои правила по отношение на храненето

За съжаление високото кръвно мъчи все по-голяма част от съвременното общество.

Медиците посочват, че се забелязва притеснителната тенденция на спад във възрастта на засегнатите от високото кръвно. Напоследък все повече младежи между 15 и 17-годишна възраст страдат от този здравословен проблем.

Макар и често подценяван, той всъщност е много сериозен. Всеки е наясно с факта, че именно високото кръвно е в основата на инфарктите, инсултите и редица сърдечносъдови проблеми.
На високото кръвно несъмнено трябва да се обърне сериозно внимание и в никакъв случай не трябва да се подценява като проблем.

високото кръвно
Добре е да спазвате и някои правила по отношение на храненето

Можете да подпомогнете лечението на високото кръвно като спазвате някои прости правила. Освен това би било добре да добавите някои натурални продукти към менюто си. Те трябва да присъстват ежедневно, за да усетите ефект.

Сред първите съвети, които би ви дал всеки специалист, са да намалите значително консумацията на сол. Най-добре би било изобщо да я изключите от менюто си. Ако това не ви е възможно, то задължително сведете употребата й до минимум.

Ако редовно консумирате храни, които са с ниско съдържание на сол, ще забележите, че не след дълго ще успеете да вкарате в норма границите на кръвното си.
Другият ключ към облекчаването на това състояние е приемът на храни, богати на калий, калций и магнезий. Те понижават по естествен начин високото кръвно налягане.

Забравете за прекомерния прием на сол

Ето кои са тези храни:

Банани
Приемът на банан със средна големина всеки ден, ще осигури 12% от дневните ви нужди от калий. Освен това този екзотичен плод е отличен съюзник в борбата със стреса.

Кисело мляко
Натуралното кисело мляко, е отличен източник на калций и още редица минерали. Всички те имат благотворно влияние върху човешкото здраве. Най-добре би било да започнете деня си с приема на чаша кисело мляко. Можете да го добавяте към супи, сосове, салати и др.

Зеле
Поради факта, че този зеленчук съдържа изключително ценни антиоксиданти, мнозина го наричан супер храна. Освен всичко друго то е с ниско калорийно съдържание. Най-добре би било да го консумирате в прясно състояние под формата на салата.

Бял боб
Белият боб съдържа значително количество магнезий, калий и калций. Всички те имат благоприятен ефект в борбата с високото кръвно. Можете да консумирате боба под формата на пюре, чорба, салата или под каквато и да било друга форма.

Киви
Този плод не само е изключително богат на витамин С, а и ще ви помогне за понижаване на кръвното налягане. Най-добре е да го консумирате прясно, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар