Шест изненадващи причини, поради които не можете да забременеете
Семейство, дом, празници

Шест изненадващи причини, поради които не можете да забременеете

Проверете дали проблемът не се крие в някоя от тях

В следващите редове ще ви разкрием шест неочаквани причини, поради които не можете да забременеете, въпреки продължителните опити.

Със сигурност сте наясно с основните фактори, които намаляват значително шансовете ви да забременеете. Много често обаче липсата на тези причини не гарантира, че ще успеете да забременеете и то от раз, както би им се искало на мнозина.

Ето кои са скритите причини, поради които това не може да се случи:

забременеят
Проверете дали проблемът не се крие в някоя от тях

Прекомерен прием на трасмазнини
Ако в менюто ви присъстват основно мазни закуски, чипс, пици, пържени храни, то това може да окаже отрицателно въздействие върху плодовитостта ви. На практика те дори биха могли да възпрепятстват овулацията.

Опитайте се да сведете консумацията им до минимум, тъй като в противен случай, бихте могли да увеличите риска от овулационно разстройство до 73%.

Нисък индекс на телесна маса
Ако индексът ви на телесна маса е по-нисък от обичайния, това може да предизвика повишен риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и дори преждевременно раждане. Хранителните разстройства могат да бъдат свързани с по-ниския индекс на телесна маса. Понякога те могат да окажат отрицателно влияние не само върху фертилитета, а и върху менструацията ви.

Причините за липса на бременност може да са много

Прекомерно физическо натоварване
Застоелият начин на живот не е препоръчителен, но пък в същото време прекаляването с тренировките също не води до нищо добро.
Разбира се някои тренировки биха могли да увеличат плодовитостта ви. Тук обаче е мястото да отбележим, че всичко трябва да се прави премерено, а не да се прекалява.

Ако тренирате прекалено много, това несъмнено ще повлияе на баланса на енергията ви, а от там и на репродуктивния ви цикъл.

Използвате грешния лубрикант
Специалисти твърдят, че за да увеличите значително шансовете си за забременяване, е нужно да подберете правилния лубрикант.
Съществуват и лубриканти, които могат да повлияят положително и на мъжката плодовитост.
Докато едни са с подходящо ниво на рН – 7.2-8.0, то други съдържат калций и магнезиеви йони, които имитират естествените флуиди на организма. В случай, че се нуждаете от допълнително овлажняване, можете да се доверите дори на бебешкото масло. То е отличен лубрикант.

Овулация
Ако не можете да изчислите правилно кога е овулацията ви, това също може да се превърне в пречка за забременяването.
Изчисляването на овулацията може да бъде сериозно затруднено от нередовен цикъл. За да разрешите този проблем, можете да се доверите на редица приложения, които ще ви помогнат в изчисленията. Някои от тях дори предлагат превключване към режим на бременност. Те могат да ви запознаят не само със стадиите на развитие на плода, а и да ви дадат персонализирани здравни познания.

Партньор
Не на последно място трябва да отбележим, че проблемът може да се крие и в партньора ви, пише jenata.blizt.bg


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар