Не вярвайте в тези митове за косата
За красотата

Не вярвайте в тези митове за косата

Полагайте редовни грижи за косата си, за да е здрава

Със сигурност сте чували редица твърдения за косата – някои от тях истина, а други измислица.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от най-широкоразпространените митове, в които е крайно време да спрете да вярвате.

косата
Полагайте редовни грижи за косата си, за да е здрава

Ето ги и тях:

Мит №1
Задължително трябва да решите косата си по 100 пъти на ден, за да е здрава и красива
Добре е да не се доверявате на този мит, освен ако не искате да развалите косата си. Истината е, че ако разресвате толкова пъти косата си, то от нея ще паднат не само космите, които трябва да бъдат отстранени, а ще раздърпате и онези, които са здрави.
В този ред на мисли трябва да използвате четка само когато оформяте косата си и при това е нужно да я разресвате много внимателно.

Мит №2
Най добре е да оставите косата си да изсъхне сама
Вероятно сте чували многократно този съвет и към него е добавяно, че трябва да го спазвате, ако искате да имате здрава и красива коса. Истината обаче е, че естественото й сушене също може да има отрицателно въздействие.

Вярно е, че сешоарът до известна степен уврежда външния слой на косата. Истината обаче е, че ако я оставяте често да изсъхва сама, то така ще се увреди вътрешният слой на косъма.
Специалистите съветват да оставите косата си да изсъхне сама до известна степен, след което да ползвате сешоар, за да я доизсушите. Задължително включете сешоара на най-ниската възможна температура.

Не вярвайте на всяко твърдение, което чуете

Мит №3
Ако подстригвате косата си на всеки 6 седмици, ще расте по-бързо
Това е абсолютна измислица. Винаги, когато чуете това твърдение си спомнете, че косата расте от корена. В този ред на мисли, подстригването няма нищо общо с растежа й. Подстригвайки я обаче, премахвате изсушените й върхове, които също са много голям враг на дългите коси.
Ако полагате редовни грижи за косата си с маска, масла и други козметични препарати, можете да я подстригвате веднъж на 8-12 седмици.

Мит №4
Ако връзвате косата си често на опашка ще предизвикате окапване
Този мит е верен до известна степен. Ако връзвате косата си на ниска опашка или кок, то няма място за каквито и да било притеснения. В случай, че я стягате доста, то това може да ви доведе проблеми до главата. Истината е, че по този начин ще оскубете доста косми, на които не им е време да падат, без дори да си дадете сметка, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар