Доказано! Тези етерични масла ще ви предпазят от комари, кърлежи и други гадини
Цветя и градина

Доказано! Тези етерични масла ще ви предпазят от комари, кърлежи и други гадини

Ще останете приятно изненадани от действието им

Докато с настъпването на лятото някои хора мечтаят за море, то други си мечтаят за планината.

Излишно е да посочваме, че планинските преходи и като цяло разходките из природата, дори в градските паркове, крие риск. Ако не вземете предпазни мерки, можете да си създадете сериозни проблеми с кърлежи.

В този ред на мисли, ако прекарвате повече време на открито през лятото, би било добре да сте наясно как да се предпазите от неприятните и опасни кърлежи. Истина е, че този проблем не бива да се подценява, тъй като може да предизвика дори летален изход.

кърлежи
Ще останете приятно изненадани от действието им

Това означава, че следващият път, в който решите да се насладите отблизо на красотите на природата, трябва задължително да сте добре подготвени за това. За целта трябва да си осигурите предпазен валяк с етерични масла.

Всичко, от което се нуждаете, е малък валяк и избрано от вас етерично масло. Просто ги вземете със себе си следващият път, в който решите да излезете на излет или пък да поработите в градината. Прекарайте валяка през дрехите си и със сигурност ще сте спокойни, че няма да ви застигне опасността, наречена кърлежи.

Дори да решите да покарате малко велосипед навън, отново е добре да се подсигурите. Можете да сте повече от сигурни, че пръскането на някои етерични масла по дрехите ще ви избавят успешно от кърлежи. Същият успех ще има и разнасянето им по кожата.
Добрата новина е, че по този начин ще се предпазите успешно от комарите и досадните мушици, от които гъмжи през лятото.

Не позволявайте на тези гадини да съсипват почивката ви

Ето и кои са петте най-добри етерични масла за целта, от които спокойно можете да се възползвате:

Блатна мента
Етеричното масло от блатна мента със сигурност ще държи повечето видове досадни насекоми далеч от вас, в това число и кърлежите. Истината е, че това етерично масло е токсично за тях и поради тази причина можете спокойно да го използвате като естествен репелент.

Евкалипт
Етеричното масло от евкалипт може да се използва в комбинация с масло от шизандра или пък самостоятелно. То също ще държи далеч от вас всички видове насекоми.

Лавандула
Докато немалко хора обожават аромата на лавандула, то кърлежите, комарите, мушиците и останалите видове насекоми, не могат да я понасят. Това означава, че ако напръскате дрехите си с етерично масло от лавандула или пък го нанесете по кожата си, сте защитени и то на 100%.

Лимон
Съдържащото се в това етерично масло съединение, наречено „лимолин“ е изключително ефективно в борбата с бълхите, комарите, кърлежите и останалите неприятни насекоми, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар