Вземете под внимание съветите на специалистите за хранене през лятото
Здраве

Вземете под внимание съветите на специалистите за хранене през лятото

Здравословното хранене винаги е на мода

Лятото несъмнено е сезон, който мнозина чакат с нетърпение.

Истината обаче е, че ако през този сезон не се храните правилно, можете да си навлечете доста и то сериозни проблеми до главата.

Правилата за балансирано и здравословно хранене са валидни през всички сезони, но важат с особена сила за лятото. Всеки е наясно, че е направо убийствено, ако в летните горещини си позволявате да се тъпчете с мазна и пикантна храна. Това правило разбира се важи и за останалите сезони, но през лятото то е направо закон, ако не искате да си навлечете проблеми.

лятото
Здравословното хранене винаги е на мода

Ако искате да се чувствате и да изглеждате добре през лятото, специалистите съветват да заложите основно на тези храни:

Храненето ви трябва да е здравословно през всички сезони

Сезонни плодове и зеленчуци
Заложете основно на приема на сезонни плодове и зеленчуци. По този начин ще си гарантирате, че са пресни, а това не е без значение. Вероятно всеки ще се съгласи, че през лятото се радваме на изобилие от свежи плодове, зеленчуци и билки. За да заредите организма си с достатъчно ензими и енергия, е добре да хапвате повече пресни сезонни храни. Вероятно вече сте го чували многократно, но е добре отново да припомним, че плодовете и зеленчуците съдържат разнообразие от хранителни елементи, които са жизненоважни за човешкото тяло.

Тежки и мазни храни
Както вече споменахме по-горе, задължително трябва да изключите от менюто си тежките и мазни храни. Най-добре би било това правило да важи целогодишно. Вместо рафинирано масло или месо, можете да заложите на консумацията на зърнени и бобови храни като боб, леща, просо, елда, кафяв ориз, нахут, царевица и др. Опитайте и сами ще се уверите, че ще се почувствате много по-добре и заредени с енергия.

Вода
Тази тема е обсъждана многократно, но с риск да станем досадни, ще я повторим отново. Това, от което организмът ви се нуждае най-много през лятото, е водата. Живителната течност е изключително важна за организма. Ако си причините дехидратация,ь може да се стигне до много сериозни проблеми.

Бъдете особено внимателни с приема на вода. Съблюдавайте за приема на поне 2-3 литра на ден в дните, в които сте изложени на парещите слънчеви лъчи. Дори и да се намирате в офис, жегата пак е доста сериозен фактор и се нуждаете от вода. Тук трябва да направим важното уточнение, че трябва да приемате чиста вода, а не да я заменяте с редица други напитки или течности, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар