Специалистите разкриват изпитани средства, които ще държат далеч от вас летните вируси
Здраве

Специалистите разкриват изпитани средства, които ще държат далеч от вас летните вируси

Съветът на медиците е да избягвате сладоледа на плажа

Несъмнено летните вируси са едно от нещата, които биха могли да провалят почивката ви.

За да държите далеч от вас летните вируси, специалистите съветват да приложите някои изпитани съвети.

Когато летните горещини започнат да ви изтощават си мечтаете да сте близо до морския бряг, за да си отдъхнете от шумотевицата на големия град. В нередки случаи обаче летните вируси могат да превърнат морската ви почивка в истински ад и да се наложи да я изкарате в леглото. Не е изключено да ви тръшне и някой от вирусите, който ще причини диария. Това е още по-лошия вариант, тъй като няма да можете да излезете от тоалетната.

летните вируси
Съветът на медиците е да избягвате сладоледа на плажа

Имайте предвид, че никой не е застрахован от подобен сценарий. Върлуват редица ентеровирусни инфекции, които протичат с гадене, повръщане, отпадналост, висока температура и диария. Те ви повалят за седмица – достатъчно време, че да развалят почивката ви.

Едно от основните правила, които специалистите съветват, за да се избавите от летните вируси, е да миете редовно ръцете си. Поддържайте много добра лична хигиена. Разбира се от особена важност е да не общувате с хора, които вече са заразени.
Много внимателни трябва да сте, когато се храните в заведение. Сядайте само в заведения, в които виждате, че хигиената е на ниво.

Осигурете си спокойна почивка, спазвайки няколко важни съвета

Друг много важен момент е да избягвате консумацията на сладолед на плажа. Оказва се, че сладкото ледено изкушение, е едно от най-добрите места за разпространение на вирусите.
Ентеровирусите се размножават основно в тънките черва и са с големина между 20 и 30 нанометъра. Ентеровирусните инфекции са над 100 вида.

Обикновено заболяването протича с повръщане и диария, които пък на свой ред водят до разстройство. Болки в гърлото, висока температура, хрема и кашлица пък са останалите „екстри“, които придружават летните вируси.

Понякога се стига до усложнения като антисептичен (небактериален) менингит и болка в мускулите. Често пъти ентеровирусите засягат дори и бета клетките на панкреаса, които произвеждат инсулин. Именно те причиняват т.нар. младежки инсулинозависим диабет.
Понякога вирусите прерастват и в ентеровирусен минингит, който се лекува успешно, но пък може да нанесе увреждания върху сърцето.

Медиците са единодушни, че вирусът се разпространява лесно като най-често се пренася от туристи от съседните нам страни, които идват на почивка в България.

Колкото и невероятно да ви звучи практиката показва, че приемът на чаша алкохол помага заразата да отшуми по-бързо. В този ред на мисли медиците препоръчват ракия, мастика, джин или узо.
Най-успешната профилактика пък е приемът на сока от един лимон, който трябва да се изпие след закуска, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар