Ще се изненадате при колко много болести могат да ви помогнат черешите
Здраве

Ще се изненадате при колко много болести могат да ви помогнат черешите

Тези малки плодчета вършат истински чудеса за здравето ви

Лятото е царството на ягодите и черешите. И двата плода са изключително вкусни и освен това полезни.

Оказва се, че черешите могат да ви помогнат за лечението на редица болести, тъй като притежават мощни лечебни свойства.
Неслучайно в древна Гърция този плод е бил със статут на лекарство.

Към днешна дата, когато съвременното общество е покосено от редица болести, а някои се обръщат към народната медицина, лечебните свойства на черешите са възродени отново.
Редица експерти са категорични, че черешите, са отричен природен продукт за превантивна терапия срещу артроза, различни видове тумори, алергии, подагра и ревматизъм.

черешите
Тези малки плодчета вършат истински чудеса за здравето ви

Тези дребни плодове оказват благотворен ефект и върху нервната система. Те не само я укрепват, а и повишават способността на организма да се предпази от стрес. Това е много важно, имайки предвид огромните количества стрес, на които всеки съвременен човек е подложен.

Съветът на терапевтите е хората със слаби кръвоносни съдове да хапват повече череши през лятото. Черешите ще са им от огромна полза, тъй като съдържат биологично активни вещества, които насърчават закаляването на съдовата тъкан и предпазват от редица опасни нарушения в органите на съдовата система на тялото.

Оказва се, че тези плодове са изключително полезни

Черешите са с толкова мощни лечебни свойства, че биха могли да предотвратят появата на атеросклероза. Това заболяване представлява патологично състояние на кръвоносните съдове и артериите, което може да доведе до сериозни последици като инсулт или инфаркт.

Според някои учени редовната консумация на череши, може да въздейства десет пъти по-силно от едно от най-разпространените лекарства – аспирина.
Това се дължи на факта, че тези дребни плодове съдържат растителни полифеноли. Това са флавоноиди, които притежават способността да упражняват мощен противовъзпалителен ефект.

Биологично активните вещества, съдържащи се в черешите – флавоноиди и каротеноиди подобряват значително коагулацията на кръвта. Освен това те са отлично средство за предотвратяване на кръвни съсиреци. Не на последно място трябва да се посочи, че укрепват стените на кръвоносните съдове.

Хората, които често повишават кръвното налягане, също трябва да консумират череши всеки ден. Правете това докато трае сезонът им. По този начин ще помогнете не само за регулиране на кръвното налягане, а и за подобряване на цялостното ви здраве.

Черешите съдържат магнезий, който активизира работата на мозъка. Освен това са богати на витамините В, С, Р и А.
Съдържащото се в тях желязо пък подобрява обогатяването на кръвта с кислород. По този начин можете да се преборите успешно с хроничната умора и слабостта, особено ако страдате от анемия.

Редовната консумация на череши подобрява дори и състоянието на кожата ви, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар