Неподозираните опасности, които крият слънцезащитните кремове
Продукти и услуги

Неподозираните опасности, които крият слънцезащитните кремове

Продуктите, съдържащи оксибензон, са изключително опасни за жените

Специалистите разкриват, че слънцезащитните кремове крият неподозирани опасности.

Едва ли има човек, който отивайки на плажа да не се доверява на слънцезащитните кремове. Истината обаче е, че те далеч не са толкова безопасни, а мнозина не подозират за опасностите, които крият те.

Факт е, че в слънцезащитните кремове, лосиони и плажни масла, които уж ви гарантират UV защита, могат да объркат сериозно женските полови хормони.
Освен това те съсипват кожата и провокират дерматити.

слънцезащитните кремове
Продуктите, съдържащи оксибензон, са изключително опасни за жените

Основният причинител на всички тези проблеми е химическото съединение оксибензон. Той се използва като слънцезащитна съставка, но в същото време увеличава естрогените и създава редица проблеми при представителките на нежния пол.

Оксибензонът, както и неговите производни често пъти могат да нанесат изключително силни поражения върху организма ви. Токсиколози подчертават, че може да се стигне дотам, че да се наложи да останете за известно време в болница.

Бъдете особено внимателни при избора им

Продуктите, съдържащи оксибензон, са изключително опасни за жените, които употребяват медикаменти за контрацепция.
Дори и да сте под чадър, когато сте на плажа, за кратко време можете да получите тежко изявена слънчева алергия с изгаряния.

Този ефект се засилва още повече в момента, когато дамата е в менструален цикъл. Тъй като тогава нивото на естрогените е доста по-високо от обичайното, химичното съединение ги покачва още повече. Това съответно води до сериозни поражения по кожата.

Най-страшното е, че въпреки всички опасности, които крият слънцезащитните кремове, фирмите производители не посочват върху опаковките никоя от тях, нито пък опасността от токсичния ефект.

Другата опасност, която крие покупката на слънцезащитни кремове, са фалшивите продукти. До голяма степен бихте могли да избегнете тази опасност, ако ги закупувате от аптеки, за които сте сигурни, че зареждат само доказани марки. Дори да ви излязат малко по-скъпо на пръв поглед, по-добре да си купите от тях и да сте спокойни, отколкото да дадете луди пари за лечение на по-късен етап.

Имайте предвид, че ако пазарувате слънцезащитните продукти за плажа от интернет магазини, можете да си навлечете сериозни неприятности. Често пъти тези продукти са с недоказан произход.

Кожните специалисти посочват, че фактор 15-20, е напълно достатъчен, за да ви предпази от слънцето, освен ако не сте с твърде светла кожа.
Ако пък кожата ви е прекалено светла, то тогава би било добре да заложите на слънцезащитни продукти с фактор 30. Те ще ви защитят наистина добре.

Колкото и изкусително да ви изглежда, не купувайте слънцезащитни продукти с фактор 100. Трябва да знаете, че такъв фактор не съществува. Той е отречен още преди години и ако видите такъв, това е само измама, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар