Тази вода е най-силното лекарство
Здраве

Тази вода е най-силното лекарство

Използва се още от древни времена

Мнозина от вас не са наясно с факта, че тази вода е едно от най-силните лекарства.

Може би знаете за традицията да давате на бебето си сребърна лъжица при поникването на първия зъб. Освен символиката, този ритуал е натоварен с практическо и научно потвърдено значение.

Традицията е пряко свързана с дезинфекционните свойства на среброто. Истината е, че когато детето ви започне да се храни с нормална храна, то приема редица бактерии, за които организмът му невинаги е подготвен.
Доказано е, че сребърната лъжица или сребърната вода в частност са способни да убият над 650 вида различни патогенни микроорганизми.

вода
Използва се още от древни времена

Още от древни времена хората са осъзнали, че среброто е чист благороден метал, който е способен да изхвърли всичко вредно от организма. Те са били наясно с факта, че водата, която стои известно време в сребърна купа или в която е потопена сребърна лъжица, е с лечебни свойства.

Повечето древни народи са използвали сребърни кани за съхраняване на вода. Нещо обичайно за онези времена е бил процесът на потапяне на сребро в гореща вода и последващо лечение. Тази вода се е използвала за лечение на чревни възпаления, болезнена менструация, сърдечни заболявания и какво ли още не.

Лечебните й свойства са открити още в древността

През 1942 година хиляди работници са изгубили живота си от дезинтерия и холера по време на строителството на пътя Бирма-Асам.
Британският медик Р. Бентън се разпоредил на строителните работници да бъде доставена вода, в която е киснато сребро. Колкото и невероятно да ви се струва, именно така била спряна епидемията.

Зареждането на водата със сребърни йони далеч не е една от сладките приказки, които разказват бабите. Тя е наистина мощен лек, свойствата на който са доказани от редица научни изследвания. Тази технология се използва ефективно в медицината още от средата на 19 век.
За разлика от антибиотиците, при които бактериите развиват резистентност, третирането със сребърна вода не предизвиква алергия или други негативни последици.

Може би не знаете, но среброто е мощен консервант и антисептик. То е способно да запази свежестта и вкусовите качества на водата в продължение на няколко години. Това означава, че можете да използвате успешно сребърна лъжичка или пък сребърен съд за пречистване на хлорираната вода.

Колкото и невероятно да ви звучи и до ден днешен сребърната вода се препоръчва от хирурзите за лечение на стави, дълбоко гнойни лезии на меките тъкани и следоперативни конци. Гинеколозите пък я препоръчват за лечение на възпалителните процеси на лигавицата, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар