31 хитринки за лесно отслабване (V част)
Стил в живота

31 хитринки за лесно отслабване (V част)

Не се отказвайте, ако резултатите не се получат с бързината, с която би ви се искало

В последната част на този материал ще ви запознаем с останалите хитринки, които ще ускорят процеса на отслабване.

Много е важно да не се отчайвате, ако не получите резултатите със скоростта, с която би ви се искало. Запомнете, че ефективното отслабване не става експресно, но пък за сметка на това е трайно.

отслабване
Не се отказвайте, ако резултатите не се получат с бързината, с която би ви се искало

Ето и кои са останалите хитринки за отслабване, които ще са ви от огромна полза:

Салата със зехтин
Специалистите по диетология твърдят, че ако консумирате салата, подправена със зехтин, е много по-диетична, отколкото приемът на „сухи“ зеленчуци.
Употребата на зехтин стимулира производството на специфична белтъчина в организма. Именно тя е натоварена със задачата да предаде информацията на мозъка, че гладът е утолен. По този начин ще избегнете преяждането, потискайки остатъчния апетит.

Домати
Този вид зеленчук съдържа рядък компонент, който потиска производството на хормона на глада от организма. За да усетите този принцип на практика, трябва просто да добавите няколко резенчета домати към храната си на обяд. Можете да ги сложите в сандвича или пък в пържените яйца на закуска. Казано с други думи, е добре доматите да присъстват на всяко едно от храненията ви.

Всеки един от тези съвети е от огромно значение

3-часова пауза
Смята се, че идеалната пауза между отделните хранения, е 3 часа. Ако изчакате повече от това време до следващото хранене, то трябва да знаете, че нивото на кръвната захар започва да се покачва. Това води до нарушаване на обмяната на веществата. Вие пък рискувате да се нахвърлите като невидели на храната при следващото ви ядене и да преядете.

Почивка
Избягвайте да се метнете веднага на дивана, след като се приберете от фитнеса или пък друга физическа активност. Процесът на физическа активност в продължение на 20-тина минути удължава разлагането на мазнините. В същото време рязкото спиране ще направи точно обратното – ще минимизира ефекта от усилията ви.

Сокове
Не пийте пакетирани сокове, тъй като те са с изключително високо калорийно съдържание. Освен това в тях се съдържат трудно усвоими захари.

Червен пипер
Добавяйте тази подправка към зеленчуковите ястия и месото. В него почти няма калории, но пък за сметка на това е с високо съдържание на витамин С. Този витамин подпомага преработването на мастните отлагания в енергия.

Съвет
Добре е да се храните с тези, които поначало ядат по-малко количество храна и се хранят бавно. Доказано е, че когато жените обядват с мъж, изяждат с 25-30% повече от обичайното. Ако пък обядват с жена, то приемат значително по-малко количество храна от обикновено, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар