Дори не предполагате какво причинявате на организма си, когато спрете да ядете хляб (II част)
Здраве

Дори не предполагате какво причинявате на организма си, когато спрете да ядете хляб (II част)

Един от проблемите, до които може да доведе, е диабет

В първата част на този материал вече ви разкрихме до известна степен какво причинява преустановената консумация на хляб.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите последствия от преустановения прием на хляб.

Оказва се, че последствията не са никак безобидни. Поради тази причина трябва да си дадете ясна сметка дали наистина трябва да изхвърлите приема на хляб от менюто си.

хляб
Един от проблемите, до които може да доведе, е диабет

Ето какво още причинява преустановеният прием на хляб:

Риск от сърдечносъдови заболявания и диабет
Колкото и невероятно да ви звучи, изхвърлянето на хляба от менюто ви може да увеличи или намали риска от появата на диабет или сърдечносъдови проблеми. В случая огромна роля играе фактът от кой вид въглехидрати ще се откажете.

За никого не е тайна, че рафинираните въглехидрати покачват нивата на мастните киселини. Това на свой ред пък води до значително увеличаване на риска от появата на сърдечносъдови проблеми и диабет тип 2.

Същевременно пълнозърнестите храни могат да подобрят значително нивата на лошия холестерол. Това несъмнено води до намаляване на риска от появата на сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, инсулт и диабет тип 2. Е, вероятно изборът е повече от ясен.

Бъдете особено внимателни, за да не подложите здравето си на сериозен риск

Намалена енергия
Пълнозърнестите продукти, са отличен източник на желязо, витамини от групата В и магнезий. Всички те са от съществено значение за поддържане на нивото на енергията. В този ред на мисли, трябва да се отбележи, че все повече хора страдат от дефицит на магнезий. А имайки предвид, че именно въглехидратите, са предпочитаното от тялото ви гориво, без него клетките ви ще започнат да функционират много по-бавно.

Запек
Скорошно проучване сочи, че 92% от хората не приемат достатъчно фибри. Това означава, че те наблягат основно на консумацията на бели брашна и ориз. Имайте предвид, че именно фибрите са тези, които стабилизират нивата на кръвната захар. Освен това те намаляват значително риска от появата на хронични заболявания и затлъстяване. Излишно е да споменаваме, че основният доставчик на фибри, са пълнозърнестите храни. Ако приемате редовно пълнозърнести храни, няма да имате никакви проблеми с ходенето по голяма нужда.

Лошо настроение
Отсъствието на въглехидрати от менюто ви несъмнено води до лошо настроение. Това се дължи на факта, че независимо от това дали са рафинирани или пълнозърнести, те увеличават нивата на невротрансмитера серотонин. Този хормон е отговорен за доброто настроение. Когато преустановите консумацията на здравословните пълнозърнести храни, това неизбежно води до спад на доброто ви настроение, тъй като психическото здраве страда, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар