Тези малки трикове ще ви предпазят от слънчево изгаряне (I част)
Здраве

Тези малки трикове ще ви предпазят от слънчево изгаряне (I част)

Мнозина подценяват избора на дрехи за плаж

При все, че лятото е официално във владението си, на много места не може да се каже, че е лято. Въпреки това някои от хората вече оползотворяват почивката си на морския плаж. Именно за тях тази информация ще е много полезна, тъй като ще им помогне да се предпазят от слънчево изгаряне.

Със сигурност не бихте искали да си провалите отпуската, превръщайки се в поредната жертва на слънчево изгаряне.
Специалистите по дерматология разкриват, че една от защитните реакции на кожата срещу слънчевата светлина е увеличеното производство на меланин. Именно поради тази причина някои хора, са много по-предразположени към слънчево изгаряне.

слънчево изгаряне
Мнозина подценяват избора на дрехи за плаж

Обикновено като по-рискова група се сочат хората с по-светла кожа, тъй като тя е по-бедна на меланин. Това далеч не означава, че хората с по-тъмна кожа са защитени от този проблем. Факт е обаче, че при тях този процес се случва по-бавно.

Ето няколко полезни съвета, дадени от дерматолозите, които ще ви помогнат да се предпазите от слънчево изгаряне:

Много е важно да обърнете специално внимание на тези моменти

Дрехи за плаж
Мнозина подценяват избора на дрехи за плаж, но той наистина е много важен. Добре е да спрете избора си на дреха, която покрива възможно най-голяма част от тялото ви. В същото време обаче, те трябва да му позволяват да диша свободно. Това означава, че трябва да избягвате дрехите от изкуствени материи и най-вече тези в тъмни цветове, особено черните. За никого не е тайна, че те привличат слънчевите лъчи. Най-добре би било да заложите на бели или цветни дрехи, но в светли тонове.

Слънчеви очила
Те също не са за подценяване. За да сте сигурни, че ще ви предпазят, трябва да заложите на изпитани слънчеви очила, които имат висока защита от UV лъчи. Най-добре би било да си ги купите от оптика или лицензиран магазин, а не от пазара. Само така можете да сте сигурни, че ще предпазите максимално очите си от вредните слънчеви лъчи.

Предпазват ли дрехите от изгаряне?
Имайте предвид факта, че дори и а сте облечени с дрехи, това далеч не е гаранция, че ще се предпазите от слънчево изгаряне. Често пъти хората допускат грешката да облекат дрехите си, след като са излезли от морската вода и кожата им, е още влажна. Обикновено даже почти всеки се потапя за последно във водата, преди да си тръгне от плажа.

Дерматолозите алармират, че обличайки дрехата върху влажната кожа, която е пропила от морската сол обаче, рискувате да изгорите, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар