Тези малки трикове ще ви предпазят от слънчево изгаряне (II част)
Здраве

Тези малки трикове ще ви предпазят от слънчево изгаряне (II част)

Не използвайте продукт, който е със слънцезащитен фактор, по-нисък от 15

В първата част на този материал ви запознахме с някои малки хитринки, които ще ви предпазят от слънчево изгаряне.

В следващите редове ще ви разкрием останалата част от триковете, които ще ви помогнат да се предпазите от слънчево изгаряне.

Ето кои са те:

Използвайте правилно продуктите за защита от слънчево изгаряне
Много голяма част от хората си купуват продукти, за да се предпазят от слънчево изгаряне, но в същото време не са наясно как точно се използват те. Много е важно да сте наясно как точно трябва да ползвате слънцезащитните продукти, за да не си докарате сериозни проблеми.

слънчево изгаряне
Не използвайте продукт, който е със слънцезащитен фактор, по-нисък от 15

Първото и много важно правило е, че слънцезащитният продукт трябва да бъде нанесен върху кожата 30 минути, преди да излезете навън, а не чак, след като отидете на плажа. По този начин си гарантирате, че ще дадете достатъчно време на продукта да се абсорбира от кожата и наистина да започне да действа.

Слънцезащитният фактор, отбелязан върху продуктите също е от изключителна важност. Не използвайте продукт, който е със слънцезащитен фактор, по-нисък от 15.

В никакъв случай не подценявайте този проблем!

Дори да сте си осигурили водоустойчиви слънцезащитни продукти, имайте предвид, че те трябва да се нанасят върху кожата на всеки 80 минути. В противен случай няма да видите никакъв ефект от тях.

Мнозина използват един и същ слънцезащитен продукт и за тялото и за лицето. Дерматолозите обаче са категорични, че това е огромна грешка, тъй като лицето има съвсем други нужди.

Ако съществува опасност да се изпотите или да отмиете слънцезащитния продукт, то задължително залагайте на водоустойчив такъв. И не забравяйте правилото за водоустойчивите слънцезащитни продукти, което споменахме по-горе.

Домашни рецепти при слънчево изгаряне
Макар мнозина да ги отричат, домашните лекове при слънчево изгаряне, несъмнено действат.
Сред изпитаните средства с отлично действие при слънчево изгаряне, са пасираната краставица, кокосово масло, картофи, домати, моркови, поставяне на пакетчета студен чай върху засегнатите места и редица други.

През горещите летни месеци, трябва да обърнете сериозно внимание на кожата на лицето си. Имайте предвид, че ако не успеете да я защитите добре от слънчевите лъчи, рискувате да попаднете в плен на коварния рак на кожата.

В този ред на мисли, отделяйте достатъчно време и внимание при избора на слънцезащитен продукт за кожата ви, както и на нанасянето му. И не на последно място – не забравяйте, че не само горещите дни могат да бъдат коварни за кожата ви. Грижете се добре за нея дори и през зимата, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар