Не правете тези неща сутрин (I част)
Здраве

Не правете тези неща сутрин (I част)

Дори не си давате сметка за много от тях

Вероятно и вие сте от хората, които допускат редица грешки още от ранна сутрин. Най-често дори не си давате сметка за това.

Несъмнено старите навици са нещо, което трудно би могло да бъде изкоренено. Все пак е добре да се опитате, тъй като тези грешки сутрин, не водят до нищо добро за здравето ви.

Вероятно мнозина от вас започват деня си с чаша горещо кафе и добавено мляко или сметана. А знаете ли, че това определено не е най-добрият начин за стартиране на деня?
В следващите редове ще ви разкрием кои са опасните навици, които мнозина практикуват сутрин. Те не само вредят на здравето ви, а и ви състаряват преждевременно.

сутрин
Дори не си давате сметка за много от тях

След като вече споменахме за кафето, е време да разкрием и останалите опасни навици, с които мнозина започват деня си. Ето ги и тях:

Често пъти дори не си давате сметка колко сериозни са тези грешки

Зърнена закуска
Знаете ли, че ако добавите само 50 гр. от любимата си зърнена закуска, то това означава, че автоматично сте погълнали 4 с.л. захар. Не ви се струва никак здравословно нали? И не е. Голямото количство захар, особено, ако е прието рано сутрин, предизвиква организма да произведе ударно количество инсулин, който да се влее в кръвта.

Когато обаче този ефект спре, вие започвате да се чувствате уморени и летаргични.
Добре е да избягвате добавяне на прясно мляко, кисело мляко или пресни плодове към зърнените храни. Те също са доста нездравословни, така че е добре да стоите далеч от тях.

Известният диетолог Челси Амер неотдавна направи заключението, че би било много по-здравословно да изядете една пица на закуска, отколкото да започвате деня си с купа зърнени храни. Колкото и странно да ви звучи, този призив не е случаен. Факт е, че пицата съдържа протеини, мазнини и въглехидрати. Това я превръща в доста прилична и балансирана закуска.

Много е важно обаче да сте наясно с факта, че това далеч не означава, че трябва да злоупотребявате с нея. Едно парче е напълно достатъчно за закуска. Пицата може да бъде заместена с бъркани яйца, месни продукти или пък извара.

Леглото
Много хора оправят леглото си веднага, след като се измъкнат от него, без да си дават сметка, че това е огромна грешка. Редица специалисти сочат, че по този начин създавате отлична среда за размножаването и разпространението на различни видове акари.

Оправяйки леглото веднага след ставане, не давате възможност на влагата, която е останала от тялото ви върху чаршафите да се изпари. А влажната среда е отлична за разпространението на тези неприятни гадини, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар