Не правете тези неща сутрин (II част)
Здраве

Не правете тези неща сутрин (II част)

Никога не пийте черно кафе на празен стомах

В първата част ви запознахме с някои от грешките, които много хора допускат сутрин, без дори да си дават сметка.

Истината е, че всеки един човек има известни навици, които са се утвърдили във времето. Въпреки, че няма да ви е никак лесно да се откажете от някои от тях, ще е нужно да го направите, ако не искате да си създадете проблеми.

Вероятно и вие сте от тези, които пият кафе сутрин. Но това не е най-добрият старт за деня. Ето и останалите грешки, които мнозина допускат сутрин:

сутрин
Никога не пийте черно кафе на празен стомах

Чаша черно кафе
Ако приемате чаша черно кафе веднага след събуждане, то вие подлагате организма си на доста сериозен риск. Едва ли има човек, който да не е наясно, че това несъмнено води до ударно повишаване на нивата на хормона кортизол – хормонът на стреса.

Освен това приемът на кафе на празен стомах може да предизвика гастрит. Редица изследвания сочат, че най-подходящото време за прием на първата чаша кафе, е едва 3-4 часа след събуждането. Ако все пак държите на сутрешното си кафе, то би било добре да не го пиете чисто. За предпочитане е да добавите малко мляко или сметана към него. По този начин ще смекчите пагубните ефекти, които нанася приемът на кафе върху организма.

Тези грешки са много по-вредни отколкото предполагате

Миене на зъбите
След като се нахраните, зъбният ви емайл става доста уязвим. Това важи с особена сила за случаите, в които сте консумирали плодове, цитруси или пък сте приели газирана напитка. Тази опасност се дължи на факта, че изброените продукти съдържат фосфорна или лимонена киселина.

За да избегнете тези опасности, трябва да следвате някои съвети. Един от тях е, че ако започвате деня си с плод за закуска, то задължително трябва да измиете зъбите си след това. Дори трябва да сте наясно, че това невинаги е достатъчно. За да сте по-сигурни, че се почистили зъбите си както трябва, е добре да използвате и конец за зъби.

Препоръчително е измиването на зъбите да става до 30 минути, след като вече сте се нахранили.

Е, след като вече сте наясно с някои от вредните навици, които мнозина практикуват сутрин, се опитайте да ги отстраните. Със сигурност това не може да се случи от днес за утре, имайки предвид, че навикът е втората природа на човека.

Все пак положете усилия да поправите грешките си. Определено си струва, имайки предвид, че по този начин ще запазите здравето си, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар