Признаците, алармиращи, че не приемате достатъчно протеини
Здраве

Признаците, алармиращи, че не приемате достатъчно протеини

Човешкият организъм е достатъчно умен, за да сигнализира за нередностите

Всеки е наясно, че редовният прием на протеини при това в достатъчно количество е от огромно значение за здравето.

Точно тези протеини са основните градивни елементи на мускулите в тялото. В този ред на мисли, ако искате да имате фигурата, за която винаги сте мечтали и сте завиждали на останалите дами, е добре да спазвате някои правила.

Трябва да обърнете особено внимание на храната, с която храните тялото си. Погрижете се с нея да вкарвате достатъчно количество протеини в организма си, за да може той да работи безпроблемно.

протеини
Човешкият организъм е достатъчно умен, за да сигнализира за нередностите

Ето и признаците, които алармират, че не приемате достатъчно протеини:

Желанието на тялото
Човешкият организъм е достатъчно умен. Ако сте го лишили от приема на достатъчно протеини, то няма никакво съмнение, че тялото ви ще започне да крещи, че иска храни, съдържащи протеини.

Ако ви се хапва голям омлет за закуска или пък пилешко за обяд, то това е сигурен знак, че тялото ви се нуждае от протеини. Най-добре е да не се съпротивлявате, а да угодите на „каприза“ му. Разбира се, ако сте вегетарианци, това далеч не означава, че трябва да издевателствате върху себе си и да консумирате месо.
Можете да си набавите нужното количество протеини чрез приема на овесен хляб с масло от маслини или пък бобови култури.

В никакъв случай не лишавайте организма си от тях

Бавно зарастващи рани
За да се възстанови по-бързо раната, се нуждае от достатъчно количество протеини. Вероятно сте наясно с факта, че след интензивна тренировка, спортистите залагат на протеинова закуска. Ако сте се порязали миналата седмица и раната ви все още не е зараснала, това е сигурен знак, че е време да преосмислите хранителния си режим.

Подути глезени
Протеинът е нужен на организма за много неща. Освен това именно той е този, който кара нещата да вървят безпроблемно. Имайте предвид, че именно той е от ключово значение за изтеглянето на течност обратно в кръвоносните съдове и възпрепятстването й да попадне в други тъкани. Протеинът помага на солта да се върне обратно в кръвоносните съдове като по този начин привлича течностите.

Когато тази течност изтече от кръвоносните съдове и се задържи в тъканите, това води до появата на оток. Ето защо, ако глезените ви често са подути, това може да е знак, че не осигурявате достатъчно количество протеин на организма си.

Често боледуване
Имено протеинът е този, който помага за поддържането на клетките на имунната система в добро състояние. За да се ремонтират и размножават, те се нуждаят от достатъчно количество протеин. В случай на недостиг, съществува голям риск да поддадете на всички микроби, на които сте изложени, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар