Ето защо бременните жени променят вкусовите си предпочитания
Здраве

Ето защо бременните жени променят вкусовите си предпочитания

Придържайте се към балансиран и здравословен хранителен режим

За никого не е тайна, че голяма част от бременните жени променят вкусовите си предпочитания през деветте месеца.

В това няма нищо странно като се има предвид, че при бременните жени се променя хормоналния фон. Някои от тях реагират на рязкото повишаване на хормона на бременността с гадене, а други – с постоянно чувство на глад.

Хормоните оказват влияние не само върху обонянието, а и върху състава на слюнката. Поради тази причина се променят и вкусовите предпочитания на бременните жени.
Основната задача, пред която е изправен майчиният организъм, е да защити детето. Вероятно това е и едно от причините, поради които по време на бременността много жени се отвращават от аромата на цигари и алкохол.

бременните жени
Придържайте се към балансиран и здравословен хранителен режим

Ако организмът на бременните жени изпитва недостиг на някакво вещество, той незабавно изпраща сигнал за глад. Ако на бременната не й достигат протеини например, тя започва да изпитва остра нужда от прием на храни, съдържащи протеини.
По този начин организмът на бъдещата майка се опитва да си набави запаси за „черни дни“, за да може да осигури храна на плода в случай на недостиг.

Разбира се всеки медик ще каже, че бременните жени далеч не трябва да прекаляват с храната. Най-добре е да заложат на разнообразно и балансирано хранене. Много грешно би било, ако постоянно потискате чувството си на глад от страх да не напълнеете.

Бъдещите майки не трябва да гладуват, нито пък да се ядосват, тъй като това несъмнено ще навреди върху детето. В менюто й ежедневно трябва да присъстват продукти, които съдържат важни микро- и макроелементи.

Много е важно по време на бременноста да се храните здравословно и балансирано

Разбира се това далеч не означава, че трябва да спазвате изключително строга диета. Ако по време на бременността си залагате на балансирано хранене, то понякога ви е позволено да се поглезите. Опитайте се да си установите разумна дневна норма за бонбони. Много е важно да се уверите, че няма да прекалявате с приема на сладко.

Те не са абсолютно забранени, тъй като допринасят за доброто настроение. Ако обаче ги приемате в твърде големи количества, то това несъмнено ще доведе до проблеми. Същото се отнася и за останалите продукти, на които е сложен етикет „вредни“.

Съществуват обаче и някои неща, които със сигурност е необходимо да избягвате по време на бременността си, ако не искате да навредите на плода. Сред тях несъмнено са алкохолът и тютюнопушенето. Те обаче далеч не са единствените. Добре е да изхвърлите от менюто си и сиренето от непастьоризирано мляко, газираните напитки и кафето, пише jenata.blitz.bg


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар