Сензационно! Алкохол подпомага процеса на отслабване. Научете повече по темата
Здраве

Сензационно! Алкохол подпомага процеса на отслабване. Научете повече по темата

Това далеч не означава, че трябва да започнете да се наливате с него

Екип специалисти направи сензационно откритие, за което се твърди, че подпомага процеса на отслабване.

Колкото и невероятно да ви звучи, се оказва, че алкохолът е незаменим съюзник в процеса на отслабване. Това съвсем не означава, че трябва да приемате алкохол на корем. Всеки е наясно с факта, че той нанася доста сериозни вреди на здравето.

Новото изследване на група мексикански учени обаче доказва, че един от видовете алкохол подпомага борбата с наднорменото тегло. Тук е мястото да отбележим, че не трябва да се наливате до безпаметност с този вид алкохол, а да го приемате в умерени количества.

отслабване
Това далеч не означава, че трябва да започнете да се наливате с него

Сензационното проучване е проведено от експерти от „Educational Research Center“ в Мексико Сити. Резултатите от него, са поместени на страниците на списание „American Chemical Society“.
Вероятно ще ви прозвучи доста изненадващо, но се оказва, че алкохолът, който подпомага процеса на отслабване, е… текилата.

Тайната се крие в агавините на растението агаве, от което се произвежда популярната мексиканска спиртна напитка.
Редица проучвания сочат, че агавините редуцират нивата на глюкозата и повишават тези на хормона GLP-1.

Разбира се това далеч не означава, че трябва да се наливате до безпаметност

Ръководителят на изследването д-р Мерседес Лопес сочи, че именно този хормон потиска изпразването на стомаха и по този начин стимулира производството на инсулин.
В сравнение с останалите захари агавините потискат глада. Освен това те остават у човека усещане за ситост.

Именно тези им свойства ги превръщат в перфектен съюзник в процеса на отслабване. Трябва да се отбележи, че тези им свойства ги правят перфектни за създаването на нови подсладители, които да се ползват от хората, страдащи от диабет, пише zdrave.to.

Ако все пак сте решили твърдо да се избавите от наднорменото тегло, трябва да имате предвид, че това не означава, че трябва да разчитате основно на чудесата, които ще свърши приемът на текила.

Не се надявайте само на нея. Заложете на балансираното и здравословно хранене в съчетание с физическа активност. Имайте предвид, че ако спазвате диети, без да увеличите физическата си активност, то несъмнено резултатът ще клони към нула.

Освен това е много важно да не подлагате организма си на строги хранителни режими, макар и за кратък период от време. По този начин му създавате доста сериозна стресова ситуация. Ако се питате какво означава това, ще ви кажем.

Казано с други думи, вместо да отслабнете, можете да получите точно обратния на желания ефект. Не се изненадвайте, ако вместо да отслабнете започнете да пълнеете още повече. Това се дължи на факта, че заради стреса организмът ви, е започнал да трупа запаси.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар