Ето как да се избавите от досадното хълцане
Здраве

Ето как да се избавите от досадното хълцане

Понякога то може да продължи с дни

Едва ли има човек, който да не е попадал в плен на досадното хълцане.

В такъв момент сте готови на всичко, само и само да се избавите от упоритото хълцане.

В повечето случаи това състояние не е в резултат на здравословни проблеми. Неприятното обаче е, че е доста дразнещо. Още повече, ако попаднете в ситуация, в която не можете да се избавите от досадното хълцане в продължение на часове.

хълцане
Понякога то може да продължи с дни

За щастие съществува изпитан начин, който може да ви избави бързо от неприятното хълцане.
Медиците твърдят, че обикновено хълцането е с трайност между 5 и 20 минути. Този период не носи никакви рискове за здравословното ви състояние.

Съществуват обаче и случаи, при които неприятното хълцане продължава с дни, без да спира. Ако трябва да се избавите от такова хълцане, а обичайното забавяне на дишането не дава резултат, то тогава опитайте този метод.

Изсипете половин супена лъжица сол върху езика си и се опитайте да я преглътнете. Добре е да сте близо до мивката или тоалетната като се има предвид, че е малко вероятно да успеете от първия път.

Добрата новина е, че това състояние не произхожда от някакъв здравословен проблем

Истината е, че точно движенията, които правите, опитвайки се да преглътнете солта, ще ви избавят от неприятното хълцане.

Както вече споменахме другият изпитан метод, който може да ви избави от неприятната ситуация е като поемете дълбоко въздух и го задържите за 15-20 секунди. След това издишайте бавно. Повторете това упражнение няколко пъти.

Твърди се, че приемът на чаша вода също помага да се избавите от неприятното състояние. Тук обаче е много важно да се отбележи една важна подробност. Не трябва просто да си налеете чаша вода и да я изпиете. Накарайте някой друг да ви дава да пиете. Отпивайте от водата на малки глътки през интервал от 4-5 секунди.

Бихте могли да пробвате и като натрошите няколко кубчета лед и ги сложите в устата си. Започнете да ги смучете. Според някои хора именно по този начин хълцането може да бъде спряно много бързо и лесно.

Другият вариант е, ако се намирате у дома да извадите пакет с месо от фризера. След това го сложете върху диафрагмата си, но в никакъв случай това не трябва да се случва на голо, тъй като можете да си навлечете други проблеми.

Бихте могли да се опитате да измамите хълцането и с помощта на захар. Изсипете половин супена лъжица захар върху езика си. Това трябва да се случи в максимална близост до гърлото. Опитайте се да я преглъщате възможно най-дълго време, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар