Ако полумесецът на някой от ноктите ви липсва, е доста притеснителен сигнал
Здраве

Ако полумесецът на някой от ноктите ви липсва, е доста притеснителен сигнал

Липсата му може да сигнализира за редица здравословни проблеми

Здравните специалисти са категорични, че ако полумесецът на някой от ноктите ви липсва, тази ситуация не е за подценяване.

Ноктите са огледало на здравословното ви състояние. Всяка промяна по тях, дори и минимална, може да е сигнал за наличието на сериозен здравословен проблем.
Така например наличието на бели точици по ноктите ви или пък напукванията, може да са сигнал за недостиг на желязо в организма. Може дори да сигнализират за недостиг на някои витамини.

ноктите
Липсата му може да сигнализира за редица здравословни проблеми

Т.нар полумесеци, са разположени в основата на ноктите. Погледнете ги добре и обърнете внимание дали имате полумесец върху всеки един нокът.
Ако липсва полумесецът на палеца ви, това може да е сигнал за наличието на психични отклонения.

Ако пък показалецът ви е лишен от полумесец, или той е твърде малък, говори за друг проблем. Това е знак, че може да имате проблеми с репродуктивната система, панкреаса, черния дроб или червата.

В случай, че липсва полумесецът на средния ви пръст, това може да е знак за проблеми с кръвното налягане. Най-добре би било да посетите лекарския кабинет, за да се направят необходимите изследвания. Благодарение на тях може да бъде установен точният проблем.

Ноктите са огледало на здравето ви

Липсващият полумесец на безименния пръст може да е сигнал за проблеми с щитовидната жлеза. Това състояние никак не е за подценяване. Макар да е съвсем малка, тази жлеза играе огромна роля в организма. Неправилното й функциониране може да ви доведе до главата редица сериозни проблеми.

Същата ситуация на малкия пръст (кутрето) пък издава, че може би страдате от проблеми с храносмилателния тракт.

Все пак сами по себе си полумесеците не могат да бъдат ясен сигнал за наличието на даден здравословен проблем. Те могат да ви насочат до известна степен за какво може да иде реч, но най-добре е да посетите специалист.

С назначаването на нужните изследвания, той може да потвърди или категорично да отхвърли предполагаемият проблем. Може дори да се окаже, че страдате от здравословен проблем, за който дори не сте предполагали.

Именно поради тази и още много причини, трябва да обръщате внимание на всеки дребен детайл, чрез който организмът се опитва да ви каже нещо. Именно вие сте тези, които познавате най-добре тялото си и можете да забележите промяната в ранен стадий.

Едва ли ще се изненадате от факта, че колкото по-рано се хване което и за било заболяване, толкова по-добре.
В случай, че ноктите ви, са твърде крехки и постоянно се цепят или пък чупят, отново трябва да им обърнете внимание, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар