Тези 7 храни прочистват успешно артериите
Здраве

Тези 7 храни прочистват успешно артериите

Добре е да присъстват ежедневно в менюто ви

В този материал ще ви запознаем със седемте храни, които прочистват успешно артериите.

Колкото и невероятно да ви звучи, медиците са категорични, че има общо между аспержите, кокосовото масло и кафето. И то е, че всички тези храни осигуряват важни хранителни елементи на организма ви. Освен това всички те се грижат и за прочистването на артериите.

артериите
Добре е да присъстват ежедневно в менюто ви

Прочиствайки артериите, улеснявате до голяма степен работата на сърдечната система и намалявате риска от плаки. За никого не е тайна, че именно те са едни от главните виновници за появата на сърдечни проблеми.

Ето кои храни помагат за прочистването на артериите:

Спирулина
Тя може да бъде закупена от всеки биомагазин. Спирулината представлява синьо-зелени водорасли, които се продават на прах. Те регулират успешно нивата на липидите, съдържащи се в кръвта и осигуряват здравословно количество протеини. Този вид водорасло е с високо съдържание на алфа-линоленова киселина, подпомагаща прочистването на съдовете и намаляването на артериалното налягане. Освен това трябва да се отбележи, че спирулината подобрява значително състоянието на сърдечносъдовото здраве.

Ленено семе
То не само засилва неколкократно метаболизма, а и оказва цялостно благоприятно въздействие върху храносмилателната система. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че се грижи за здравето на артериите. Лененото семе несъмнено е един от най-добрите източници на алфа-линоленова киселина. Много е важно преди да го консумирате да го смелите или пък да го счукате много добре.

По този начин ще улесните усвояването от организма на всички полезни вещества съдържащи се в него.
Този продукт ще ви помогне да понижите значително нивото на кръвното налягане и да регулирате нивата на триглицеридите. Бихте могли да го добавяте към кисело мляко, смутита, ястия, овесена каша и др.

Прочиствайки артериите, улеснявате до голяма степен работата на сърдечната система

Куркума
Основният компонент на куркумата, е куркуминът. Той е мощен противовъзпалителен агент. Добавяйки тази подправка към вашата храна, можете да намалите значително риска от различни видове възпаления, както и от увреждания на артериалните стени. За никого не е тайна, че до този проблем се стига заради натрупване на плаки и кръвни съсиреци.

Семена от чиа
Никак не е случайно, че тези семена са си спечелили титлата „супер храна“. Съдържащите се в тях алфа-линоленова киселина и фибри подпомагат поддържането на артериите чисти. Консумацията им помага да регулирате нивата на кръвното налягане, холестерола и триглицеридите по естествен път.

Спанак
Той е изключително богат на калий, фибри и фолиева киселина, които подпомагат понижаването на високото кръвно и поддържат артериите чисти.

Канела
Богата е на антиоксиданти, които подобряват допълнително здравето на сърдечносъдовата система.

Зелен чай
Съдържащите се в него сериозни количества катехини и антиоксидантни растителни феноли пречат на усвояването на холестерола по време на храносмилателния процес, пише Блиц.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар