Бананите са отличен лек за тези здравословни проблеми
Здраве

Бананите са отличен лек за тези здравословни проблеми

Този плод се оказва истинско съкровище

Няма никакво съмнение, че бананите са любим плод на мнозина. А минавало ли ви е през ум, че бананите са невероятен лек за редица здравословни проблеми?

За никого не е тайна, че те са наситени с много фибри и натурални захари, осигуряващи енергия на тялото. Въпреки високата им калоричност, те наистина могат да ви помогнат да се справите с някои здравословни проблеми.

бананите
Този плод се оказва истинско съкровище

Специалистите по здравословно хранене препоръчват да превърнете бананите в неизменна част от вашето ежедневно меню. Това не е случайно, а се дължи на факта, че те наистина са изключително полезни за организма.
Колкото и да не ви се вярва, специалистите препоръчват да започнете да консумирате ежедневно от този плод и ще установите сами, че се чувствате много по-добре в сравнение с преди.

В следващите редове ще ви разкрием за лечението на кои здравословни проблеми можете да използвате вкусните банани:

Този вкусен плод се оказва и невероятен лечител

Хипертония (високо кръвно налягане)
Това е заболяване, което измъчва голяма част от съвременното общество. Обикновено хипертонията е предизвикана от недостатъчно количество калий в организма. За сметка на това обаче солта в тялото изобилства. Калият е веществото, което свързва солите и ги извежда от тялото. В този ред на мисли е препоръчително да консумирате редовно банани. По този начин ще нормализирате кръвното си налягане, без да се налага да пиете лекарства, или поне ще ги намалите значително.

Стрес
Хората от съвременното общество живеят в постоянен стрес. Истината е, че можете да се освободите от стреса, консумирайки банани. Да, това не е шега, а е абсолютната истина. Факт е, че бананите са най-добрият „антистрес плод“. В тях се съдържат нужните микроелементи и витамини, които повлияват добре на метаболизма. А всеки е наясно с факта, че той е пряко свързан с нивата на стрес.

Зрение
Може да ви звучи невероятно, но бананите могат да подобрят значително зрението ви. Съдържащият се в тях витамин А, е от особена важност за очите. Човешкото тяло се нуждае от определено количество витамин А на ден, за да намали риска от развитието на нощна слепота. Дневната доза, която е необходима на жените е 700 микрограма, а за мъжете – около 900.

Метеоризъм (газове) и запек
Не на последно място благодарение на бананите можете да се избавите от неприятния метеоризъм. Те ще решат и проблема със запека, ако ви измъчва такъв. Съдържащото се в бананите вещество пектин, е отговорно за отстраняването на тежките метали и останалите токсини от организма. Те оса отличен пробиотик, който стимулира процеса на храносмилане. Освен това имат слабително действие и намаляват значително образуването на газове, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар