Ще се изненадате кой е главният виновник за тлъстините по корема
Здраве

Ще се изненадате кой е главният виновник за тлъстините по корема

Предстои да се проведат още редица изследвания

Тлъстините по корема, са проблем, който измъчва все повече хора от съвременното общество. Неслучайно някои автори назовават този проблем като „игнорирана епидемия“.

Резултатите от редица изследвания сочат, че над един милиард души от цял свят, са измъчвани от тлъстините по корема.

Понастоящем след редица разгорещени дискусии в медицинските среди, учените са стигнали до извода, че главният виновник за тлъстините по корема, е недостигът на витамин Двитамин Д

. Това важи с особена сила за градското население.

тлъстините по корема
Предстои да се проведат още редица изследвания

Всеки е наясно с факта, че този витамин се произвежда при контакта на кожата със слънчевите лъчи. Той е от особена важност за човешкото тяло, тъй като е натоварен с редица отговорни задачи. През последните няколко месеца медицинските новини изобилстват от резултати от изследвания на този витамин.

Така например едно от скорошните проучвания сочи, че витамин Д може да ви предпази успешно от сърдечна недостатъчно, рак и диабет. Един от проблемите, до които води дефицитът му, е косопадът.

Традиционно дефицитът на витамин Д се свързва със здравето на костите. Недостигът му обаче може също така да изиграе важна роля и при появата на инфекции на дихателните пътища или пък при развитието на автоимунни заболявания.

Повече от 40% от населението на САЩ страда от недостиг на витамин Д. при все, че често е подценяван, на практика това е доста сериозен проблем.
Една група изследователи дори са открити пряка връзка между тлъстините по корема и недостига на витамин Д. тази зависимост е била забелязана по-рано и от друга група изследователи.

Оказва се, че витамин Д може да ви предпази от редица тежки заболявания

Екипите от учени установили, че при жените тоталната и абдоминалната мастна тъкан, са пряко свързани с по-ниските нива на витамин Д. това обаче оказва най-голямо въздействие при коремните мазнини.

При представителите на силния пол пък недостигът на витамин Д води до натрупване на мазнини не само по корема, а и в черния дроб. Така или иначе и при двата пола натрупването на кормени мазнини е свързано с ниските нива на слънчевия витамин.

Здравните специалисти твърдят, че хората, чиято талия е по-голяма, са изложени на по-голям риск да страдат от недостиг на витамин Д. Ако и вие попадате в тази група, най-добре би било да проверите нивата на този витамин в организма си.

След като учените вече са открили тази зависимост, следващата им стъпка е да установят защо е така. Освен това би им било интересно да разкрият и истинската зависимост – дали ниските нива на витамин Д водят до натрупването на тлъстините по корема или точно обратното – тлъстините по корема намаляват нивата на витамин Д.

Разбира се докато се открие каква точно е зависимостта между тези два фактора, ще е нужно още доста време. Учените ще трябва да проведат редица изследвания, чрез които да установят зависимостта, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар