Херпесът е много по-опасен отколкото си мислите
Здраве

Херпесът е много по-опасен отколкото си мислите

Този вирус е изключително хитър и коварен

Херпесът е пленявал поне веднъж всеки един от вас. За никого не е тайна, че никак не е приятно.

Ако не ви се е появявал херпес на устните, то може би сте попадали в плен на варицелата. И макар мнозина да смятат, че това са две съвсем различни заболявания, то трябва да ви кажем, че източникът и на двете е един – херпесът.

Много хора се заблуждават, че херпесът на устните е само лека настинка. Обикновено тези хора не вземат предпазни мерки (не използват отделни прибори, кърпи и продукти за лична хигиена) и по този начин заразяват повече хора около тях.

херпесът
Този вирус е изключително хитър и коварен

Имайте предвид, че този вирус е изключително хитър. Той може да се разпространи от човек на човек със завидна бързина. Четири са начините херпесът да нахлуе в тялото ви – по въздух, при допир, при сексуален контакт и от майка на бебе.

На този етап вирусът на херпеса все още не е напълно изучен, което означава, че хората трябва да проявяват много повече внимание от обикновено, освен ако не искате да попаднете в негова жертва.

Четири са начините херпесът да нахлуе в тялото ви

Докато вирусът е в клетките на организма в т.нар. „спящ режим“, той не е опасен. Активирането на този вирус обаче може да доведе до варицела, генитален херпес или херпес симплекс.

Имайте предвид, че херпесният вирус е толкова коварен, че ако детето страда от варицела, то след като предаде заразата на възрастен човек, тя придобива друга форма – херпес зостер.
Херпесът се появява точно на онази част от тялото, на която има нервни клетки, засегнати от херпесния вирус. Това може да бъде всяка една част от кожата.

Най-опасно е обаче, ако вирусът попадне в мозъка. Последствията могат да бъдат дори смъртоносни, ако се зарази темпоралния лоб.
Дори и да оцелее човекът, то той със сигурност ще има много сериозни мозъчни увреждания.

Макар на пръв поглед след оздравяването, те за изглеждат напълно излекувани, истината е, че започват да бъркат цели класове обекти – цветове, животни, инструменти. Най-интересното е, че дори не забелязват каквато и да било разлика между тях.

Стига се до такава степен в объркването, че потърпевшият дори не може да различи образа на истинска птица от тази, нарисувана на картина.
До такава тежка степен на увреждане на мозъка може да доведе херпесният вирус. Това показва до известна степен на учените как мозъкът съхранява и класифицира информацията, която получава.

Със сигурност, след като научихте цялата тази информация, занапред ще бъдете много по-внимателни по отношение на херпеса, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар