Всички жени луднаха по маската на Шехерезада
За красотата

Всички жени луднаха по маската на Шехерезада

Тя наистина върши чудеса с кожата

Никак не е случаен фактът, че всички жени по света луднаха по маската на Шехерезада.

Това се дължи на факта, че маската на Шехерезада е основана на тайната на вената младост. Според легендата най-голямата дъщеря на везира на цар Шахриар, е успяла да запази младостта и красотата си за дълго време, благодарение на именно тази маска.

Маската на Шехерезада наистина е много популярна сред красавиците от Ориента и то в продължение на повече от век. Тайната й се състои в една от съставките й – пъдпъдъчите яйца.
Именно те са основата на магическата маска на Шехерезада, която има мощно подмладяващо действие.

маската на Шехерезада
Тя наистина върши чудеса с кожата

Тя е толкова ефикасна, че може да забави доста време появата на бръчките. Ако пък вече имате такива по лицето, то тя ще успее да ги заглади и да намали значително дълбочината им.
Колкото и невероятно да ви звучи, маската на Шехерезада наистина действа по този начин.

Вълшебното й действие се дължи на факта, че яйцата от пъдпъдъци, са истински склад за хранителни вещества и терапевтични агенти. В сравнение с кокошите яйца, един грам пъдпъдъче яйце съдържа 2.5 повече пъти витамин А, 2.8 пъти повече витамин В1 и 2.2 пъти повече витамин В2

Тази маска е основана на тайната на вечната младост

Рецептата за изпълнение на тази магическа маска, е повече от лесна. Тя варира в зависимост от вида на кожата, върху която ще я приложите.

Ето и нужните ви съставки за приготвянето на вълшебната маска на Шехерезада:
1 ч.л. зехтин
Няколко капки лимонов сок
2 яйца от пъдпъдъци
1 ч.л. чист пчелен мед

Смесете добре всички съставки до получаване на еднородна смес. Почистете добре лицето си (гримът задължително трябва да е свален). След като сте почистили идеално лицето си, използвайки лосион, идва следващият етап на почистване. Измийте го задължително с топла преварена вода.

Попийте леко с чиста хавлиена кърпа, без да бършете и триете. Маската трябва да бъде нанесена върху леко влажна кожа. След като вече сте я нанесли, се отпуснете за 20 минути. Накрая отмийте вълшебната маска с топла, но не гореща вода.

Тук е мястото да отбележим, че тази маска е за нормална кожа. В случай, че кожата ви е суха, то трябва да претърпи някои промени. Задължително изключете от състава лимоновия сок, тъй като както знаете той изсушава още повече кожата.

Ако пък страдате от мазна кожа, то трябва да премахнете зехтина от маската. Всички останали съставки на маската, както и изискванията по нанасянето й, са същите, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар