Тези симптоми издават, че имате възпален апендицит
Здраве

Тези симптоми издават, че имате възпален апендицит

Не отлагайте посещението при специалист

Добре е да сте наясно със симптомите, алармиращи, че имате възпален апендицит, за да може да реагирате възможно най-бързо и адекватно.

Със сигурност мнозина могат за разпознаят от раз симптомите, които сигнализират за диария или запек. Истината е, че те са познати на много хора по света. В повечето случаи тези симптоми не налагат вземането на спешни мерки и изследвания. Освен това те не причиняват и сериозни вреди на здравето.

възпален апендицит
Не отлагайте посещението при специалист

Далеч не може да са каже същото обаче за възпален апендицит. Редица проучвания сочат, че от апендицит страдат около 5% от населението на земята. Ако обаче поради някаква причина и вие се превърнете в част от тази статистика, то е добре да сте наясно с проблема, за да може да го установите възможно най-бързо.

Имайте предвид, че ако не бъдат взети навременни мерки, има сериозен риск апендиксът да се разкъса, а това състояние може да застраши живота ви.
Апендицитът, наричан понякога апандисит, представлява възпаление на придатъка на сляпото черво (апендикса).

Би било много добре, ако съумеете да разпознаете симптомите навреме

Ето кои са симптомите, издаващи, че имате възпален апендицит:

Гадене, повръщане и липса на апетит
Често пъти това са симптомите, които придружават острата болка в корема. Това означава, че трябва да отидете по най-бързия начин на преглед при специалист. Не отлагайте, защото може да стане твърде късно.

Силна болка в областта на корема
При наличието на възпален апендицит силната и остра болка се разпростира от пъпа до долната дясна страна на корема. Тя е толкова силна, че едва ли някога сте усещали нещо подобно. Ако се наложи да ходите или пък да се изкашляте, тази болка се усилва още повече и става нетърпима. Не правете опити да премахнете болката с приема на обезболяващи медикаменти, а се свържете незабавно с лекар.

Болезнено и често уриниране
Поради факта, че апендицитът се намира в близост до пикочния мехур, когато се възпали и размерът му се увеличи, той притиска пикочния мехур. В резултат на това потърпевшият получава по-чести позиви за уриниране. Освен това изпитва болка при ходене по малка нужда. Трябва да знаете, че болезненото и често уриниране, са симптомите, които се появяват доста преди силната болка в корема. Ако досега не сте им обръщали нужното внимание и ви заболи корем, веднага потърсете лекарска помощ.

Висока температура и треска
Студените тръпки, високата температура и треската, са обичайна реакция на организма предвид протичащия в него възпалителен процес. Ако силната коремна болка е допълнена от висока температура, не отлагайте посещението при специалист, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар