10 прости трика, които ще изгорят мазнините, без да се налага да гладувате и да се подлагате на строги хранителни режими (II част)
Стил в живота

10 прости трика, които ще изгорят мазнините, без да се налага да гладувате и да се подлагате на строги хранителни режими (II част)

Приемът на достатъчно вода е от огромна важност за организма

В първата част на този материал ви запознахме с начините, по които се стига до натрупването на мазнините.

Както вече споменахме, често пъти това се случва, без дори да забележите, преди да е станало твърде късно.

В следващите редове ще ви разкрием останалата част от триковете, които ще ви помогнат в изгарянето на мазнините.

мазнините
Приемът на достатъчно вода е от огромна важност за организма

Ето ги и тях:

Хранене преди лягане
Забравете за този навик, ако искате да се сбогувате с мазнините. Съветът на диетолозите е да не приемате абсолютно никаква храна 2-3 часа преди сън. Обикновено причините, които налагат нощните хранения, са стрес или пък скука. Това далеч не означава, че организмът ви наистина се нуждае от храна. Имайте предвид, че приетите вечерни калории се превръщат в калории, които се съхраняват като мазнини. Ако забравите за храната 2-3 часа преди сън, ще успеете да се избавите от 2-3 кг. и то само в рамките на един месец.

Спазвайте стриктно тези препоръки

Течности
Всеки е наясно с това колко е важен за организма приемът на достатъчно количество течности. Малцина обаче са наясно с факта, че този съвет се отнася и до загубата на тегло. Адекватната хидратация гарантира активирането на метаболитните процеси, което пък означава изгаряне на повече калории.

Освен това по този начин ускорявате прочистването на организма, позволявайки му да се избави от мазнините и натрупаните токсини. Често пъти не сте сигурни, че сте гладни. Ако усетите глад, то първо изпийте чаша вода. Ако половин час след приема й все още усещате глад, то можете спокойно да преминете към хранене.

Истината е, че често пъти човешкото тяло бърка глада с жаждата. Освен това диетолозите препоръчват горещо приема на една чаша вода, непосредствено преди хранене. По този начин си гарантирате, че ще погълнете по-малко количество храна и съответно по-малко калории. Не на последно място, трябва да припомним, че е нужно да изпивате поне по 8 чаши вода дневно.

Сън
Достатъчният сън също е много важен фактор за редица процеси в тялото. Задължително си осигурявайте по 8 часа здрав сън на денонощие. В противен случай ще причините голям стрес на организма си, а това ще се отрази пагубно на килограмите ви.

Имайте предвид, че стресът засяга пряко хормоните, които са отговорни за чувството на глад. За да поддържате баланса на тези хормони, е нужно да си осигурите достатъчно сън. Ако сте се наспали добре, няма да изпитвате нужда постоянно да се тъпчете с някаква храна, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар