Ранни симптоми, алармиращи за наличието на мозъчен тумор
Здраве

Ранни симптоми, алармиращи за наличието на мозъчен тумор

Не подценявайте нито един от тези симптоми

Ще ви запознаем с ранните симптоми, които алармират за наличието на мозъчен тумор.

Вероятно вече сте се убедили, че бдителността може да ви спаси живота. Със сигурност диагнозата мозъчен тумор, е ужасна. Трябва да сте наясно с факта, че той поразява по-често представителките на нежния пол, отколкото мъжете.

Като при всяко друго онкологично заболяване, така и при мозъчния тумор навременното откриване дава по-голям шанс за лечение. Всичко това идва да рече, че трябва да наблюдавате много внимателно предупредителните знаци, които организмът ви дава.

мозъчен тумор
Не подценявайте нито един от тези симптоми

Ето кои са симптомите, алармиращи за наличието на мозъчен тумор:

Гадене
Сам по себе си този симптом може да е сигнал за редица проблеми. Постоянното гадене обаче може да е знак, че страдате от мозъчен тумор. Най-добре е да не си поставяте сами диагнози, а да посетите специалист.

Много силно главоболие
Силното главоболие, придружено от гадене и повръщане, са най-честите симптоми, придружаващи това онкологично заболяване. Ако мигрената е честа, а продължителността й доста дълга, то задължително посетете лекар.

Очни проблеми
Ако ви се появяват петна или тъмни точки пред очите, замъглено зрение, това може да е предупреждение за сериозен проблем. Понякога тези симптоми са предизвикани от факта, че туморът се намира зад очите и дори може да повлияе на визията ви. Добре е поне веднъж в годината да посещавате очен кабинет.

Колкото по-рано ги разпознаете, толкова по-добре

Конвулсии и припадъци
Често пъти туморните клетки засягат и здравите части на мозъка, което причинява припадъци и конвулсии. Дори да ви се случи само веднъж, задължително посетете лекарския кабинет и направете необходимите изследвания.

Изтръпване и слабост
Чувството за слабост е сред най-често срещаните симптоми на онкологичните заболявания. Ако това чувство е придружено с изтръпване на всяка част от тялото и внезапна загуба на координация, то задължително трябва да направите нужните изследвания.
Само те ще ви дадат ясен отговор.

Резки промени в настроението
Резките промени във вкусовете, навиците и настроението, определено сигнализират, че вероятно става въпрос за сериозен проблем. Към това трябва да добавим и проявата на внезапна агресивност. Имайте предвид, че всяко едно увреждане на мозъка може да доведе до промени в личността. Ако усетите, че вие или ваш близък внезапно е променил държанието си, без особена причина, задължително трябва да посетите лекарския кабинет.

Трудност при подбора на думи
Не бързайте да се плашите от това, че понякога ви се случва да забравите някоя дума. Това е в рамките на нормалното. Често пъти се дължи на стрес или пък преумора. Ако обаче изведнъж не успеете да се сетите за някоя дума, която използвате редовно, това е знак, че е време да посетите специалист, пише jenata.blitz.bg


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар