Тези изпитани лекове ще ви избавят от главоболието за секунди
Здраве

Тези изпитани лекове ще ви избавят от главоболието за секунди

Ще се изненадате колко лесно можете да се справите с този проблем

Ако често пъти попадате в плен на главоболието, а не искате да приемате медикаменти, то тези лекове ще са ви от огромна полза.

Причините за главоболието могат да бъдат най-различни – стрес, неправилно хранене, липса на сън, продължителна работа пред компютъра и да не забравяме влиянието на околната среда.

Каквато и да е причината за главоболието обаче, едно е сигурно – състоянието е доста неприятно. Обикновено в такива случаи човек приема медикаменти, които да го освободят от болката. Ако обаче поради една или друга причина често пъти ви се случва да ви боли глава, то със сигурност не е добра идея да посягате към болкоуспокояващите. Не забравяйте, че те също имат странични ефекти.

главоболието
Ще се изненадате колко лесно можете да се справите с този проблем

В следващите редове ще ви разкрием най-добрите природни средства, благодарение на които ще успеете да се избавите от силното главоболие:

Банан
Несъмнено това не само е едно от най-добрите лекарства за главоболие, а и е най-вкусното. Истината е, че бананът е склад за полезни вещества. Достатъчно е да поставите кората на този плод върху предната част на главата си за 20-30 минути. Ефектът е почти мигновен. Разбира се не трябва да хвърляте банана, а просто го хапнете, преди да използвате кората за лечение на силното главоболие.

Тези средства от народната медицина наистина действат

Топла вода
Поставете бутилка, която предварително сте напълнили с топла вода върху тила ви. Топлината ще подобри кръвообращението и ще накара напрегнатите мускули да се отпуснат. В допълнение към този метод, можете да вземете релаксираща вана или горещ душ.

Джинджифил
Мощните противовъзпалителни свойства на джинджифила могат да ви помогнат и в борбата с главоболието. Той ще отпусне съдовете, ще намали подпухналостта и ще стимулира естествените седативни механизми. Ако пиете чай от джинджифил по няколко пъти на ден, ще се избавите от мигрената. Много е важно да приемете джинджифиловия чай още в първия момент, в който усетите болка.

Ябълки
Може да ви звучи невероятно, но ябълката наистина е един от най-добрите лекове при главоболие. Изяжте няколко парчета ябълка, поръсени с малко сол. По този начин ще се избавите от главоболието почти мигновено.

Етерично масло от лавандула
Поставете няколко капки етерично лавандулово масло върху върха на пръстите си и масажирайте главата си в продължение на 15-20 минути. За никого не е тайна, че лавандулата има мощно успокояващо действие, което оказва благоприятен ефект при главоболие. Ако не разполагате с етерично масло от лавандула, можете да го замените с масло от евкалипт или ментово масло.
Което и от тези масла да изберете, ще отпусне мускулите и ще подобри кръвообращението, което пък ще ви помогне да изцерите главоболието, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар