Пийте тези напитки и забравете за наднорменото тегло
Стил в живота

Пийте тези напитки и забравете за наднорменото тегло

Едва ли ще се изненадате, че водата води първенството

Наднорменото тегло е проблем, който измъчва все по-голяма част от съвременното общество.

Най-големият проблем е, че в последно време наднорменото тегло засяга все по-млади хора и дори деца.

Трябва да сте наясно, че грешно подбраните напитки през лятото не само, че няма да утолят жаждата ви, а и ще окажат пагубно действие върху фигурата ви.
Специалистите препоръчват горещо да консумирате тези три напитки ежедневно в сезона на горещините.

Едва ли ще се изненадате, че водата води първенството

По този начин не само, че няма да качите килограми, а и ще се избавите от наднорменото тегло. Вероятно вече изгаряте от желание да научите кои са тези напитки. Ето ги и тях:

Вода
Разбира се съвсем нормално е водата да води първенството. Тя е тази, която ще утоли най-добре жаждата ви в летните горещини. Ако увеличите приема на вода през лятото, когато температурите са доста високи, ще осигурите добро охлаждане на организма. Вярно е, че ще се потите по-обилно, но не забравяйте, че именно потенето е един от механизмите да охлаждане на организма. Освен това засиленият прием на вода ще ви помогне да пречистите организма си, а това ще подобри значително самочувствието и настроението ви.

Наднорменото тегло е враг номер едно на здравето

Фреш
Едва ли има нещо по-освежаващо от прясно изцеден плодов сок. Представете си прясно изцеден лимонов сок, добавен към чаша студена вода. Тази напитка със сигурност ще ви подейства доста освежаващо. Освен това ще ви помогне да изчистите токсините от организма си. Фрешовете са богати не само на витамини, а и на ензими, фибри и протеини.
Излишно е да споменаваме колко полезни за организма са всички те. Много е важно обаче да съхранявате фрешовете в стъклена бутилка и на хладно място. Освен това трябва да се консумират веднага, след като са приготвени. Ако ги приемате няколко часа по-късно, то процесът на ферментация в тях вече ще е започнал, а това няма да се отрази добре на стомаха ви. Можете да получите газове и подуване.

Избягвайте да си купувате натурални сокове от търговската мрежа, тъй като в тях има доста високо съдържание на захар. Газираните напитки (дори диетичните такива) също не са никак полезни за организма.

Бира
Да, колкото и странно да ви звучи, бирата също е един от добрите начини за разхлаждане в летните жеги и е добър съюзник в борбата с наднорменото тегло. Факт е, че тя е пивото с най-ниска калорийна стойност в сравнение с останалите алкохолни напитки. Освен това бирата се произвежда от изцяло естествени суровини като малц, вода, хмел и бирена мая. Тук е мястото да отбележим, че това далеч не означава, че трябва да се наливате с бира по цял ден. И при нея, както и при всички останали продукти важи правилото за прием в умерени количества, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар