Тези 8 симптома издават, че страдате от скрита депресия (II част)
Здраве

Тези 8 симптома издават, че страдате от скрита депресия (II част)

Немалко хора се опитват да прикрият депресията си зад маската на доброто настроение

В първата част на този материал ви запознахме с част от симптомите, издаващи, че страдате от скрита депресия.

Често пъти хората, страдащи от този проблем дори не си дават сметка, че се намират в това състояние.

Ето кои са останалите признаци, издаващи, че сте попаднали в плен на скрита депресия:

скритата депресия
Немалко хора се опитват да прикрият депресията си зад маската на доброто настроение

Неугледен външен вид
Скритата депресия може да засегне до голяма степен дори външния вид на даден човек. Ако той спре да спазва правилата за лична хигиена и не му пука, че домът му е мръсен, то това не говори никак добре. Имайте предвид, че това правило важи основно за онези хора, които никога преди това не са имали проблем с чистотата.

Натрапчиви мисли
Обикновено в съзнанието на хората, страдащи от скрита депресия възникват редица въпроси.
Лесно бихте могли да разпознаете, че даден човек е измъчван от натрапчиви мисли. Знаците, които издават това са, че човекът изглежда прекалено разсеян, тъжен е, постоянно коментира един и същ проблем като в същото време не предприема нищо, за да го реши.

Хората обикновено се опитват да прикрият този проблем

Привидно щастие
Немалко хора се опитват да прикрият депресията си зад маската на доброто настроение. Ако ги погледнете отстрани, наистина може да повярвате, че са най-щастливите и безгрижни хора на света. Освен това избягват сериозните теми и дори се опитват да гледат на тях с насмешка. Бихте могли да разберете за проблема им и да се опитате да им помогнете, само ако проведете дълъг и доверен разговор с тях, в който да се разкрият изцяло.

Промяна в капацитета на полезно действие
Несъмнено този знак също е доста лош. Обикновено хората, които са изпаднали в депресия, не успяват да се справят с ежедневните рутинни задачи. Все по-често им се случва да забравят важна информация и изпитват постоянна умора. Обратната страна на всички споменати дотук признаци, също е лош знак. Често пъти хората, страдащи от депресия се превръщат в работохолици, с изключително напрегнат график. На пръв поглед те се опитват да надградят постигнатото, но причината за това е доста сериозна.

Ето как можете да сте от полза на човек, страдащ от скрита депресия или дори на себе си:

– Един от най-добрите начини е да проведете откровен разговор и да се опитате да помогнете на този човек. Ако той категорично отхвърли помощта ви, не я натрапвайте. По-добре се отдръпнете за известно време и наблюдавайте поведението му.
– В никакъв случай не си позволявайте да подценявате проблемите на вашите близки, нито пък да се шегувате с тях, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар