Ето какво се случва с организма ви, ако консумирате ежедневно джинджифил в продължение на един месец
Здраве

Ето какво се случва с организма ви, ако консумирате ежедневно джинджифил в продължение на един месец

Със сигурност ще добавите джинджифила към менюто си

За корена от джинджифил се е изписало и изприказвало много. Едва ли има някой, който да не е наясно с полезните свойства на корена от джинджифил.

Той е изключително популярна съставка в азиатската и индийската кухня. Лечебните свойства на корена от джинджифил обаче се използват от векове. От него могат да се извлекат множество ползи за здравето.

Подобряване на храносмилането, облекчаване на силната болка и облекчаване на гаденето, са само малка част от тях.
Коренът от джинджифил е най-използваната част от това растение. Той може да се ползва както пресен, така и на сок, масло или пък на прах.

джинджифилът
Със сигурност ще добавите джинджифила към менюто си

Ето няколко причини, поради които е добре да консумирате редовно джинджифил:

Облекчава болката
Резултатите от проучване, проведено в университета на Джорджия сочат, че ежедневната консумация на джинджифил, облекчава с 25% мускулните болки. Освен това коренът от джинджифил може да облекчи до голяма степен и менструалните болки.

Намалява нивата на лошия холестерол
Екип учени е провел проучване с продължителност 45 дни. Участие в това проучване са взели 85 човека, които са имали високи нива на лошия холестерол. Изследването показало, че ежедневният прием на само три грама от тази подправка на прах, може да намали значително количеството на холестерола в кръвта. Предполага се, че това му свойство може да намали значително и риска от сърдечносъдови проблеми.

Той може да ви е от полза за много неща

Бори възпалителните процеси
Един от най-често срещаните проблеми, причиняващ болки в ставите, е остеоартритът. Скорошно проучване, в което са взели участие 247 души сочи, че джинджифилът наистина помага. Пациентите, които са го консумирали твърдят, че са намалили значително нивата на болката. Освен това са започнали да взимат много по-малко медикаменти за лечението на този проблем.

Облекчава храносмилателните проблеми
Съдържащите се в джинджифила фенолни съединения облекчават до голяма степен дразненията на стомашно-чревния тракт. Освен това те ускоряват работата на жлъчката и слюнката. По този начин подпомагат преминаването на течностите и храната през стомашно-чревния тракт. Достатъчен е приемът на само 1.2 грама прах от джинджифил, за да ускорите процеса на изпразване на стомаха. Освен това по този начин подпомагате храносмилането с цели 50%.

Подобрява мозъчната функция
Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че окислителният стрес и хроничното възпаление, ускоряват значително процеса на стареене. Освен това те водят до множество възрастови когнитивни увреждания и едно от тях е болестта на Алцхаймер. Приемът на джинджифил обаче може да сведе до минимум риска от появата на тези проблеми, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар