Можете да решите тези здравословни проблеми с… банани
Здраве

Можете да решите тези здравословни проблеми с… банани

Несъмнено те са най-вкусният лек, който може да съществува

Вероятно мнозина от вас не са запознати с лечебните свойства на бананите. Истината обаче е, че този цитрусов плод може да реши успешно някои здравословни проблеми.

Несъмнено бананите са плод, който трябва да присъства в менюто на всеки човек, освен ако няма някои противопоказания. Те са наситени с фибри и натурални захари, които осигуряват енергия на тялото. При все, че са с доста висока калоричност, тези плодове могат да ви помогнат да се справите с редица здравословни проблеми.

бананите
Несъмнено те са най-вкусният лек, който може да съществува

Ако не вярвате, опитайте да консумирате всеки ден по един банан в продължение на месец. Можете да сте убедени, че в края на тестови период, ще се чувствате много по-добре. При все, че бананите са любим плод на много хора, те не са наясно с факта, че този плод може да замени някои от лекарствата, които приемат.

Лекарствата несъмнено са навлезли здраво в живота на съвременния човек. Въпреки това няма да сгрешите, ако се върнете назад във времето и замените някои от тях с изпитаните бабини лекове.

Ето кои здравословни проблеми можете да решите с консумацията на банани:

Можете да сте убедени, че в края на тестови период, ще се чувствате много по-добре

Хипертония (високо кръвно налягане)
Не са никак малко хората, които страдат от хипертония. Една от основните причини, водещи до този проблем, е липсата на достатъчно калий в организма. За сметка на това обаче, солта в тялото им изобилства. Именно калият е отговорен за отстраняването на солта от тялото. В този ред на мисли специалистите препоръчват да консумирате поне по един банан на ден. Тези плодове са богати на калий, което означава, че ще ви помогнат да поддържате кръвното си налягане в нормални граници.

Зрение
Съдържащият се в бананите витамин А, е от огромно значение за здравето на очите. Човешкият организъм се нуждае от определено количество витамин А, за да намали риска от развитие на нощна слепота. Добре е да сте наясно, че представителките на нежния пол се нуждаят от 700 микрограма витамин А ежедневно, а при мъжете количеството е по-високо – 900 микрограма на ден.

Намаляват нивото на стрес
Може би ще се изненадате да научите, че всъщност бананът е най-добрият антистрес плод. Истината е, че в него се съдържат нужните витамини и микроелементи, които повлияват метаболизма. Колкото и невероятно да ви звучи, метаболизмът е пряко свързан с нивото на стрес.

Метеоризъм и запек
Ако страдате от запек и метеоризъм, можете да решите лесно проблема с приема на банани. Те са отличен пробиотик и стимулират храносмилателните процеси. Освен това имат леко слабително действие и намаляват значително образуването на газове, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар