Здраве

Задължително правете това преди всяко хранене

Не пренебрегвайте този съвет, тъй като в противен случай ще нанесете големи поражения

Медиците излязоха с нова поредица от съвети. Те са категорични, че ако искате да сте здрави, е нужно да правите това преди всяко хранене.

До неотдавна се смяташе, че можете да поддържате добра устна хигиена като миете зъбите си след всяко хранене. Сега обаче се оказва точно обратното – ако искате да сте здрави, трябва да миете зъбите си преди хранене, отбелязва obekti.bg.

хранене
Не пренебрегвайте този съвет, тъй като в противен случай ще нанесете големи поражения

Всъщност, ако се замислите голяма част от вас ще се съгласят с тази препоръка, тъй като медиците имат право. Те посочват, че ако в устата ви е пълно с бактерии, те ще се хранят заедно с вас, ще се размножат и ще атакуват. Най-лошото е, че тези бактерии далеч не атакуват само зъбите, а биха могли лесно да се придвижат към гърлото и хранопровода.

Отделно от това трябва да сте наясно с факта, че захарите и бактериите, образуват коктейл, който действа разяждащо на зъбите.
Голяма част от хората си мислят, че основната задача на миенето на зъбите след хранене е почистването на устата и отстраняването на остатъците от храната. Истинската причина обаче е съвсем различна. Целта е да се намали значително нивото на микробите в устната кухина, категорични са зъболекарите.

В противен случай поглъщате всички тези бактерии

Когато иде реч за храни, съдържащи киселини, то трябва да сте наясно и с вредата от миенето на зъбите непосредствено след хранене. Тя е изключително очевидна. Дори и в плодовете, които отдавна са се превърнали в неизменна част от здравословното меню се съдържат натурални киселини.

Повечето хора са убедени, че зъболекарите са много прави като препоръчват да се мият зъбите преди, а не след нахранване. Немалко хора обаче правят точно обратното – посягат към четката за зъби веднага, след като станат от масата. Те правят това основно поради факта, че немалка част от плодовете оцветяват зъбите.

Да, наистина е така. Голяма грешка ще е обаче, ако веднага след нахранване станете от масата и започнете да търкате зъбите си енергично.
Трябва да знаете, че след като в устата ви, са се образували киселини, те са размекнали горния слой на зъба. В такъв случай е необходимо да мине време около един час, за да започне да се възстановява горният слой на зъбите.

Ако въпреки това пренебрегнете предупрежденията и сметнете, че трябва да измиете зъбите си веднага след нахранване, трябва да сте наясно с трайните поражения, които ще нанесете върху тях.
На всичкото отгоре миенето на зъбите веднага след нахранване не само, че няма да премахне оцветяването, а дори напротив – ще го фиксира, пише Блиц.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар